sâmbătă, 9 ianuarie 2016

76. Hienele zburatoare - prima povestire pe 2016

Artistii si admiratorii picturii postmoderniste au fost foarte tristi atunci cand au aflat de cadavrul celei mai cunoscute si respectate pictorite din Belgia, Austria si Germania care a fost gasit ciopartit pe un damb al Austriei, din apropierea granitei cu Germania, in luna august a anului 2015. Nimeni, niciodata nu aflat de ce blanda si rubiconda Gondolla a murit. Fusese o persoana inofensiva, careia ii placeau enorm florile, sucul natural si costumurile traditionale nemtesti. Pe de alta parte, in urma cu un an si sotul acesteia, un curvar si jumatate, italian la origine, dar chimist de elita care se ocupa cu experimentele pe animale, a fost gasit si el mort in laborator. Cum barbatul consuma alcool in exces si avea cam 140 de kilograme si oricum nu mai era la prima tinerete, nimeni nu s-a indoit ca pofticiosul Dante a facut un frumos atac de cord.
 Gondolla avea un fiu cu Dante: Bernard. Bernard avea trei iubite, si toate blonde. Sotul Gondollei avusese trei amante, si toate brunete, pentru ca, daca este sa ne gandim psihologic, avand in vedere ca Gondolla era blonda, era oarecum logic ca fiul ei sa isi caute iubite care sa semene cu mama lui, iar sotul sa aiba amante care nu se semene deloc cu sotia lui.
Un anume detectiv, Spagnio, a inceput sa investigheze cazul acesta aparent simplu.Intr-o zi de mai a anului urmator, cadavrul lui Spagnio Arbella – detectiv din Spania – a fost gasit sfartecat in 49 de bucati pe o straduta din centrul Romei.Oficialitatile nu au prea comentat nimic nici despre acest caz. Nimeni nu era interesat de chestiile astea marunte. Erau atatea probleme mondiale de discutat pe la televizor precum: saracia, imigrantii, un posibil razboi intre arabi, E-urile din mancaruri si asa mai departe, asa incat cazurile mortii Gondollei si mai apoi al lui Spagnio, au ramas nerezolvate… Peste un an, o anume fosta ziarista pe nume Florica Cernauteanu din Bucuresti, notar in cabinetul ei propriu si fosta iubita pe Facebook a lui Spagnio, a vrut sa redeschida dosarul, sustinand ca stie niste informartii extraordinare.Dupa ce l-a sunat pe Grafil Opreanu – unul dintre procurori romani care mai instrumentasera si alte astfel de cazuri internationale-, Florica a fost gasita moarta in casa, sufocata cu amoniac. Florica avea 4 pisici, asa ca niciodata vecinii si familia Floricai nu au putut banui vreodata ca notarita a fost ucisa, ci ca o luase razna, ca devenise obsedata de pisici si mai apoi imputita si ca de aia a crapat. Iar pisicile au fost aruncate in Dambovita. Abia dupa 30 de ani, cand Anallya, fata cea mai mare a Enikai, prima amanta a sotului Gondollei, a intrat la Drept, si a inceput sa caute prin dosare, abia atunci au inceput sa iasa la iveala anumite aspecte. Anallya insa nu a discutat cu nimeni despre noile ei descoperi legate de mortile din trecut, nici cu iubitul, nici cu mama ei, mai ales ca mama ei, Eniko, era inca geloasa pe defuncta Gondolla si probabil ca i-ar fi facut o criza uriasa fetei ei ca altceva nu are de facut decat sa faca sapaturi despre “urata aia”. Zilele au trecut si peste cateva luni ceva inexplicabil si de o gravitate inspaimantatoare s-a intamplat.….



Toata lumea s-a mirat cand intr-o primavara rece si cetoasa a nului 2045, pe cerul Europei au inceput sa zboare niste pasari mari, ciudate, care la departarare semanau cu niste vrabii cu coada mai lunga. Maronii –cenusii, creaturile se mareau cu cat ajungeau la ferestrele zgarie-norilor, dar cu cat se apropiau de balcoanele si ferestrele blocurilor inalte de 300 de etaje, se putea observa clar chiar si pentru cineva foarte miop, ca erau niste creaturi inspaimantatoare, niste pasari-animale cum nimeni nu mai vazuse vreodata in cartile de biologie.

Anallya si mama ei, Enika, aveau o discutie legata de iubitul Anallyei, Pedro. Relatie cu care mama Enikai nu era deloc de acord. In general Enika nu fusese niciodata cu nimic de acord in toata viata ei, pana si la nastere nu fusese de acord sa vina pe lume, decat dupa indelungi rugaminti din partea ginecologului si dupa doua  saptamani de intarziere. Asa ca obiectele zburatoare cu pene si blana gri-maron care se vedeau printre jaluzele, si care ajungeau in numar tot mai mare langa ferestrele blocului lor cu 255 de etaje din Frankfurt, le dezorientara pe amandoua si le facura sa isi amane discutia. Mai ales tipetele stridente si repetate ale ciudatelor zburatoare, le ingrozeau destul de tare, mai ales pe Annalya care era o fire delicata si sfioasa, si nu bataioaa ca batrana ei mama. Curajoasa nevoie mare, Enika iesi in capotul din siliciu afara pe balcon si incepu sa agite o matura din zirconiu inspre teribilele creaturi. Faptul acesta le intarata si mai mult si din 10 astfel de hiene-sobolani zburatori a cate 30-40 de kilograme fiecare, venira inspre Eniko peste 100 astfel de creaturi. Deja nu mai era gluma, boturile spumegande din care ieseau colti mari si ascutiti ca de hiena, aripile intinse cam de vreo 3 metri latime terminate cu tepi negri, mari si incovoiati, si ghiarele ascutite de la picioare, ar fi putut sa o sfartece in orice clipa pe femeia de 60 de ani, asa ca fata ei o trase cum putu ea mai repede inapoi apartament si apoi inchise cu greu usa. Uitandu-se bine in jur inspre alte blocuri, vazu ca tot cerul Frankfurt-ului era brazdat de acesti demoni veniti parca din Iad, scotand tipete ascutite care iti sfredeleau creierul. Privind in jur mai observa ca nu numai balconul ei era asaltat de scarboseniile alea, dar ca toate vecinele ei tipau si se baricadasera in case. Problema era ca fiintele acelea devenisera tot mai obraznice cu cat trecea timpul, si reuseau sa rupa cu coltii termopanele, aruncau in hau cu ghearele lor ascutite marile cutii de aer conditionat. Jos, pe strada era si mai mare urgie, cai cate un biet om fusese atacat de mai multe astfle de zburatoare si acum se zbatea si urla delirand in timp ce era devorat de viu.

Apoi Annalya isi aduse aminte. Isi aduse aminte si stiu ce trebuie sa faca. Stia ca fusese vina tatalui ei. Chimistul plin de imaginatie vrusese sa le dea o lectie oficialitatilor si sa le arate ca se poate face un mutant dintr-o hiena si un liliac. Reusise in urma cu cateva luni sa descifreze manuscrisul codat al omului de stiinta ce fusese apoi ucis de catre sefii lui. Dar ceea ce nu stiusera niciunul dintre cei care aflase despre aceasta poveste era ca dupa taierea unei paduri de langa Frankfurt in care zaceau de cateva zeci de ani, in stare latenta, embrioanele noii specii, acestea au iesit la suprafata, din pamant, si au devenit monstrii de azi. Da, tatal ei facuse asta. Tatal ei nebun. Si ea trebuia sa ii ispaseasca vina, si sa curete lumea de monstrii astia scarbosi. Isi aducea aminte ca pe o pagina ingalbenita a jurnaluui ei scria ca singurul lucru care le poate ucide sistemul imunitar era …….


Cinci zile de doliu au fost apoi in Germania, Italia, Spania, Anglia, Franta, Austria si Belgia, adica tarile unde ajunsesera “hienele zburatoare”. Annalya a fost decorata cu ordinul Salvatorul Europei si desemnata erou national. 
Si cand te gandesti ca tot ce facuse a fost o pagina pe Stroombook, noul Facebook, in care sa anunte pe toata lumea ca daca vrea sa scape de acei monstri zburatori, trebuie sa arunce sare si piper pe coada lor si sa spuna: "Ptiu! Piei drace!"

...

Ana se trezi cu o durere de cap ingrozitoare. "Iubire, imi faci si mie o cafea mare! Iar am visat tampenii toata noaptea!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu