marți, 6 ianuarie 2015

7. Cine a omorat-o pe Cornelia?




 Andrei Ion Popovici era sub dus. De fapt era in cabina de dus, dar nu facea baie. Avea dopuri in urechi si statea. Se refugiase acolo pentru ca toata familia ii invadase casa. Chiar daca doar prenumele al doilea era Ion, multe din rudele sale venisera in vizita. Si asta nu era nimic, dar fiecare ruda avea macar o toarta la purtator: sotul sau iubitul, sau sotul si copiii, si, in cel mai rau caz, mai erau si sotul, copiii, catelul si mama sotului. Deja prea mult.


Norocul fostului politist a fost un apel primit de la colegul lui, Costa. Costa era un tip foarte de gasca, plinut dar sexy, foarte inteligent si niciodata nervos. Chiar cand isi concediase soferul, pentru obraznicie, pentru ca nu il recunoscuse intr-o noapte, ba chiar soferul din reflex il mai si altoise pe tipul cu sapca in cap si foarte afumat, care se dovedise a fi chiar seful lui - , o facuse cu zambetul pe buze. 
Asadar, apelul lui Costa nu putea sa insemne decat ceva bun! Adica sa aiba un motiv ca sa plece dracului din casa mai multe zile, astfel ca toate copilitele, matusile, bunicutele si catelusele, care se plimbau prin apartamentul lui, ca la ele acasa, sa dispara!


Trebui sa specificam ceva. Andrei Ion nu era vreun las sau vreun fricos. Si ii placeau si femeile. Dar nu ii placea sa socializeze excesiv si sa faca complimente, si mai ales fortat fiind.

Andrei isi scoase un dop din urechi, si raspunse la telefon nonsalant, ca si cum totul ar fi fost perfect in viata lui:

-       Salutare Maresale! Ce faci?

-       Bine draguta. Uite vroiam sa iti zic la multi ani, alea, alea…

-       Ei..., merci frumos…

-       Da ce ai frate? Esti dezamagit? Credeai ca iti aduc si un tort cu o stripteoza in el? Hahahaha!!!

-       Nu generale. Ideea e ca speram sa ma fi sunat ca ar fi venit un caz la birou ca sa pot pleca de acasa!

-       Pai daca te grabesti ca fata mare la maritat… E si un caz…

-       Iauzi! Zi-mi despre ce e vorba!

-       A crapat o ziarista, de fapt o reportera, dracu’ s-o ia, nu stiu exact ce titulatura are. Se pare ca e mana cuiva despre care panarama a scris ceva naspa. Asatea sunt primele zvonuri. Acum ma sunara aia de la TTV, ca acum acolo lucra. Haoleo, stai ca ma suna si sora-sa acum; e stresanta! Trebuie sa-i raspund! Vino la agentie si gata! Si adu' niste vin sa ne dregem si noi!

-       Bine, da’….?!

Intrebarea pe care probabil vroia sa i-o puna Andrei Ion, ramase suspendata undeva intre doua lumi, caci nu a mai fost pusa niciodata.



Cert este ca peste jumatate de ora, Andrei Ion se afla in zona Vatra Luminoasa, unde cei doi aveau un cabinet de detectivi particulari: Popovici & Costa.



-       Zi frate, care sunt datele?

-       Ho! Mai usor! Zi, ai adus un vin ceva? O sampanie?

-       Na, asta am reusit sa gasesc la ora asta – si Andrei Ion ii arunca pe masa colegului sau o punga cu doua sau trei sticle de vin rose.

-       Merge si asta. O sa ma mai uit si eu daca am ceva in debara. Si mai am niste fursecuri. Sunt in dulap. Ia-le de acolo, pune-le pe masa si haide sa iti zic despre ce este vorba.

-       Bineee…

In timp ce asculta detaliile despre moartea ziaristei Cornelia Dobrescu, Andrei rasucea cate un fursec in mana, si apoi il punea la loc pe tava. Nu avea pofta de mancare. Nu intelegea ceva. Sau ceva era suspect. Nu era ca orice caz. 
De altfel, el personal isi adusese aminte ca o cunoscuse pe blonda. Asta se intamplase cand el lucrase la Politie, iar ea avea mai multe relati cu niste sefi de-ai lui. Era cunoscuta drept Cracila, sau Barza sau unii ii mai spuneau Miss Piggy, pentru ca se vopsea blonda si avea un nas cat un borcan, - era extrem de caraghios de privit, daca nu te obisnuiau cu ea, sau daca nu treceai mai repede, mai jos, la piciaorele ei. Este adevarat, avea niste picioare, si mai ales un fund, de invidiat! 
Pardon, RIP. Avusese. 
Asta, de fapt, isi imagina ea, sau asa parea cand purta tocuri de 15 centimetri. O vazuse o data fara tocuri si fara machiaj, cand ea avusese o relatie cu un coleg de-al lui, Vasile de la Rutiera, si se intampla ca Andrei sa stea cu Vasile in acelasi apartament. Nici nu o recunoscuse dimineata, pe cand inca se freca la ochi somnoros, infasurat tot in plapuma din canapeaua din camera de zi. Paruse doar o centurista obraznica, pitica si prost vopsita.

Salutul ei matinal, prea familiar l-a pus atunci pe ganduri, si recunoscuse ca a cautat-o ceva timp pe internet ca sa isi dea aseama cum arata de fapt Cornelia. Pe Internet era cat de cat buna. De fapt, in realitate, Cornelia nu era deloc misto, asta stabilise el, ca si fin observator al sexului frumos si posesor a unei logodnice superbe, brunete si cu carnea tare pe ea.


Spre deosebire de iubita lui, Cornelia era falsa de la cap la coada, moale la carne, cu pielea usor galbuie, pe fata era plina de bube astupate insa cat de cat omogen cu fond de ten, cu sani aproape inexistenti, si stricata ca un peste putrezit. Mai exact...

I-a ramas si acum in minte mirosul scarbos al gurii ei, cand se repezise, din nou, prea familiar, sa il sarute pe obraz, si nimerise, voit probabil, langa buze, la un eveniment monden. Atunci ea venise la ziua iubitei lui, cu care avusese o mica altercatie, ulterior. Asta se intampla in urma cu vreo 5-6 ani… Tot pentru ca madam Cornelia scrisese o prostie de articol in care nu era adevarat decat faptul ca iubita lui fusese intr-un anume loc. In rest, faptul ca partenera lui fusese descrisa ca o dezmatata, prea beata ca sa cante, si ca ar fi vrut sa agate un alt barbat, care nici macar nu era in acel local, toate aceste neadevaruri-  si altele pe care am omis sa vi le spunem- , au facut sa iasa scanteia si sa porneasca un razboi intre cele doua femei.

Si acum intrebarea cea mai importanta: Cine naiba sa isi consume din energie ca sa faca sa dispara o femeie asa de penibila, 
invidioasa si urata ca si Cornelia?

Problema era ca sora femeii ucise prin strangulare in urma cu o zi, la sediul televiziunii unde aceasta lucra, platise mai multe mii de euro colegului lui, si acum nu mai puteau refuza cazul.


Andrei Ion se gandea sa isi sune iubita sa ii povesteasca despre acest caz. Dar parca se temea un pic de reactia ei.  Poate ar fi tipat: “De ce tocmai voi ati preluat cazul?! Ce naiba?! Nu stii cat de mult o uram?! Ce ai, te pomenesti ca ma suspectezi si pe mine?!”… sau ceva de genul. Si sincer, numai de asta nu avea nevoie astazi dupa invazia matusilor lui si dupa cele 3 sticle de vin baute alaturi de Costa, care ii facusera capul patrat.

-       Ma doare capul de crap. Lasa-ma sa dau niste telefoane, sa investighez si…

-       Pula! Credeam ca ai vreo idée genial de-a ta imediat!

-       Nu am si nici nu mi-ai spus tot despre cum a fost gasita.

-       A, ok. Femeia a fost gasita la birou, dimineata, de catre femeia de serviciu. Nimeni nu declarase disparitia ei pentru ca isi anuntase familia ca are “un eveniment monden”…

Notezi?

-       Notez! Zi mai departe!

-       A plecat de acasa ca deobicei, dimineata, dar cu schimburi la ea. Sora si mama fusesera avertizate ca are treaba si ca va lucre pana tarziu apoi va pleca la un eveniment. Sora ei o rugase sa vina cu ea, dar ea ii facuse un semn, de genul: “nu, nu poti de de data asta sa vi cu mine!” Sotul ne-a pus la dispozitie o discutie pe Facebook, in care el o intreaba cand vine acasa pentru ca rezervase o masa la un restaurant, iar ea i-a spus ca este la redactie si ca apoi va pleca la un eveniment monden. Deci se confirma treaba asta. Problema este de naiba nu a mai plecat? Ca femeia a fost gasita moarta la redactie! Strangulata cu o panglica de matase. Asta imi miroase a mana de femeie. Un barbat ar fi aruncat-o de la etaj, sau i-ar fi taiat gatul… Ori sa o strangi de gat cu o panglica de matase, mi se pare o treaba de femeie. Deci? Ai vreo idée?!

-       Am nevoie de mai multe date!

-       Bine, vad ca esti obosit. Hai du-te sa te relaxezi dar nu uit aca ne trebuie rezolvarea saptamana asta! Sora-sa vrea sa stie cine e criminalul!

__________________________________



Camelia, iubita lui Andrei, l-a interpelat a doua zi de dimineata.

-       Deci asta investigai…! Si nu vroiai sa imi spui nimic.

-       Daca te mai prind o data cu nasul in hartiile mele….!

-       Ce-o sa faci? O sa imi mai tunzi o data coada, ca la inceputul relatiei?! Hahaha! De aia s-au inventat extensiile!

-       Camy! Ma enervezi si…

Bruneta se refugiase cu laptopul lui Andrei pe balcon. Catelusa lor latra, stresata, si in toata aceasta harababura, Camelia racni:

-       Ai nevoie sau nu de informatii in plus ca sa dezlegati misterul? Si ca sa iti spun adevarul: Nu am suportat-o niciodata! Imi era mila si scarba de ea. Dar mi-ar placea sa rezolvam noi misterul, ca sa aratam ce tari suntem! Si inca ceva, sora-sa e o sfanta! Mi-a placut mereu de ea. Chiar as vrea sa o ajutam…



Andrei sesiza ca iubita lui déjà folosea expresiile: “cazul nostru”, “sa o ajutam”, “sa rezolvam noi misterul”. De fapt era cazul lui! Al lui si al lui Costa! Pe de alta parte, informatiile Cameliei puteau fi nepretuite… Sau, mai bine zis, i-ar fi scutit pe cei doi detectivi incepatori de investit banii in asa zise surse, de zeci de telefoane si de alergatura. Cand comoara e chiar langa tine, chit ca se numeste iubita, logodnica, mama, sora sau nevasta… de ce sa nu o accesezi?! Asa ca Andrei isi inmuie vocea, se prefacu interesat de ce spune iubita sa, si isi aprinse o tigara.



-       Bine draga mea. Ascult teoria ta. Si evident, astept chiar acum date de la tine despre caz, asta daca ai. Dar te rog nu mai umbla in geanta mea. Stii ca ma enerveaza chestia asta.

-       Promit! Dar trebuia sa imi spui de acest caz. Mirosea ceva a peste stricat in casa, si nu stiam ce. Venea din dosarul asta!

-       Rele mai sunteti voi femeile! Ce ai avut cu asta? Mai ales acum, ca a crapat! Ce mai ai cu ea?

-       Mi-a facut mai multe cacaturi… Dar nu despre asta e vorba. Voi trebuie sa aveti mai multi suspecti ca sa ii eliminati la final. Sa ii cerneti, ca sa zic asa, ca sa iasa vinovatul!

-       Da, cam asa.

-       Pai pot sa iti spun cine o ura pe ea… Dar e nevoie de un caiet de ala mare, de teze!

__________________________________

Timp de trei ore cat dura discutia, inregistrata de altfel cu un reportofon de care nici iubita lui nu stia unde se afla, si notata din cand in cand, in punctele esentiale pe cateva hartii mari luate dintr-o agenda veche din 2009, niciunul din ei nu isi dadu seama care ar putea fi totusi Suspectul nr 1.



Pe lista suspectilor se aflau asa:

-       o fosta actrita de telenovele, Anana, despre care fosta ziarista scrisese numai lucruri urate, care dusesera la despartirea dintre ea si fostul ei sot, un cantaret cunoscut, acum insurat cu o alta femeie mult mai tanara, si care avea déjà doi copii. Anana, in urma divortului, incercase sa isi ia viata de mai multe ori. Era printre primele suspecte, mai ales ca limbajul ei public era foarte vulgar, si o mai si amenintase public pe Cornelia ca o omoara dar si ca o sa o puna sa fac sex in boschet cu niste bichoni… Lucru pe care Andrei nu il introdusese in dosar.



-       Femeia care o turnase pe Anana Corneliei, care dezvaluise mai multe scandaluri murdare din casa fostei vedete de telenovele, care era insasi PR-ul vedetei Anana, si anume Maricica Tamplaru, maritata cu un apropiat de-al lui Bebe, fostul sot al Ananei, un fost stripper. Maricica se daduse prietena buna cu Anana, ca sa scoata de la ea bani si informatii. O vanduse din invidie ziarului unde lucra Cornelia. Procesul fusese pierdut de Anana, si astfel sursa, adica Maricica, nu a mai fost citata. (Putini stiau insa ca Anana stia de mult timp cine o turnase Corneliei…) Dar oare teama ca vreodata Cornelia sa nu dezvaluie public ce caracter josnic are Maricica, sa o o fi impins spre crima, asadar sa isi omoare fosta prietena si angajata?! Mai ales ca o cunostea bine pe Cornelia, stia ce ii poate pielea. Erau vechi prietene. Ar fi impartit nu numai farfurii de mancare la camin, dar si barbati…





-       Un alt suspect in cazul acest complex era un fost iubit de-al Corneliei. Acum, devenit extrem de cunoscut si bine cotat financiar, oare niste discutii cu oxigenata Cornelia, in timp ce el era drogat, si ea poate ca il inregistra, cand el ii dezvaluia ca el este de fapt gay si ca de asta prefera mai mult sa i se faca sex oral din partea femeilor… Putea el oare sa se asigure ca dovezile cum ca este gay vor muri o data cu ziarista?! Astfel, Toto intra si el pe lista suspectilor.

-       Oare sora raposatei nu ar fi fost totusi capabila de crima?! Desi aveau drept egal la mostenire, casa parintilor surorilor era pusa pe numele Corneliei! In urma cu cativa ani insa, Cornelia facuse un credit si ii facuse cadou surorii mai mici o garsoniera la fel de mica. Garsoniera fusese primita, dar oare ura sa fi crescut prin aceasta mica batjocura care o caracteriza de fapt pe cea care se vroia perfecta, dar nu era defel: Cornelia?

Pe lista suspectilor mai faceau parte o fosta angajata a Corneliei, o tipa de la corectura, Ana-Maria, care fusese data afara de a ultimul ziar unde colaborase cu aceasta, doar pentru ca sefa ei sa isi faca o marire de salariu pentru ca isi facuse un credit. Cum nu avea voie sa isi mareasca salariul, solutia gasita de Cornelia fusese simpla: sa o dea afara pe corectoare si sa isi oblige angajatii sa isi corecteze singuri materialele.

Un alt suspect a fost un fost coleg de-al femeii de la un alt ziar. Un ziarist de investigatie extreme de uns cu alifii, Florescu, care nu o suportase niciodata pe oxigenata. Din cauza ei, mai ales din cauza faptului ca se culca cu toata conducerea ziarului “Strajerul”, si putea sa taie si sa spanzure la rubrica: Vedete, anumiti cantareti, prieteni buni cu el, nu intrau in ziar, sau altii intrau, dar erau facuti cu ou si cu otet in editorialele stupide si rautacioase ale Corneliei. Florescu a facut plangere pana si la patron, dar si-a dat seama ca si el avusese o relatie cu Cornelia, asa ca in afara de faptul ca nu obtinu nimic in favoarea sa, macar isi explica salariul penibil de mare pe care il avea blonda. La un moment dat a fost dat afara pentru ca fusese parat de cineva ca venea beat la birou. Se pare ca dupa esecul cu Strajerul, Florescu a avut o depresie crunta. A chelit, s-a ingrasat si i-au cazut dintii. Totul din cauza razboiului tacit cu sefa de la monden… Sa fie el oare criminalul?



-       Dragul meu, pot sa iti spun ca arati teribil de sexy in aceasta dimineata!

-       Si tu draga mea! Esti salbatica ca o padure primavera si sexy ca o panteruta!

-       Zi mai bine ca imi sta ca dracul parul! In fine. Ideea e ca mi-am dat seama ca ce ai scris acolo, despre asa zisii suspecti, este complet gresit.

-       Camy! Ce te-am avertizat?! Daca te mai uiti pe insemnarile mele despre cazul meu…

-       Este déjà cazul nostru. Altceva vroiam sa iti zic… Am vizualizat azi noapte ce s-a intamplat.

-       Adica ti-ai imaginat cam ce s-ar fi intamplat?

-       Da… Inainte sa iti descriu totul, ca sa asculti “scenariul” meu fara sa faci mistouri, poti sa dai un simplu telefon?

-       Ce telefon?

-       Sa afli unde a fost in urma cu trei nopti Mihai Dobrescu.

-       Asta e sotul “prietenei” tale!

-       Da.
-       Crezi ca el este?!
-       Intreba-l dar fii foarte sigur pe tine!

Dupa 20 de minute.

-       Cum ai ghicit? S-a pierdut si a recunoscut tot! Nu se astepta sa fie prins… Oricum l-am luat si eu tare. Ce sa zic: Multumesc! Esti tare! Zi –mi acum cum ai ghicit?

-       Nu am ghicit… Am dedus. Nimeni din lista ta, si crede-ma ca puteai sa faci inca 3 luni liste cu dusmanii ei, ca are suficienti, nu si-ar fi rupt din timp sa omoare un jeg ca ea. Stiu ca se spune ca despre morti numai de bine, dar ea a fost un om deosebit de rau.



Am avut norocul, ca sa spun asa, sa o cunosc pe vremea cand desi avea vreo 3-4 amanti – numai cat stiam eu – il vrajea si pe actualul ei sot. Am tras cu urechea la toaleta o discutie intre ea si “sobolanul ei rosu”, cum ii spunea toata lumea Aureliei, asta era un fel de confidenta-femeie de serviciu-secretara a ei, pe care o avea la mana cu mai multe lucruri, si o oblige sa ii faca astfel, toate treburile murdare. “Sobolanul rosu” s-a scapat atunci si i-a zis ca viitorul ei sot este prea dragut pentru ea, ca o stie pe actual lui iubita si ca este foarte draguta si ca nu ii acorda mari sanse relatiei. Asa nervoasa nu am vazut-o niciodata pe Cornelia. A zis ca va face orice ca sa se marite cu el, si apoi am si aflat de ce. Pentru ca parintii acestuia, carenu mai aveau mult de trait, aveau mai multe mosii in zona Ardealului.

-       Deci?

-       El se impacase cu fosta. Ar fi vrut sa se desparta frumos, dar ea avea relatii puternice. De aia si facuse manevra cu casa. O pusese pe numele amandurora, in schimbul ca toata averea lui sa fie pusa la fel, pe numele lor.

-       Dar cum de a pus botul?

-       Craci lungi si razbunare. Ea l-a mintit cu tot felul de porcarii despre iubita lui. El a crezut, si ca sa se razbune pe ea, a facut in primii ani ce a vrut Cornelia. Traia intr-o dolce farniente, pana cand a luat legatura din nou, dintr-o intamplare, cu fosta iubita. Si-a dat seama ca nevasta lui era o curva si ca ii urmarea de fapt banii. Nu putea sa scape de ea in niciun fel… Asa ca a ales aceasta manevra…

-       Dar de unde stii pana la urma ca el a fost?

-       Cornelia vorbea cu multi barbati pe Facebook. Am urmarit azi noapte mai multe profiluri de-ale adminartorilor ei. Unul dintre cei mai mari curtezani ai ei este “Dolce Senzual Marco”. Eu am facut insa psihologia, materie pe care nu cred ca a facut-o Cornelia. Profilul lui este complet diferit de cel al sotului ei. S-a dat drept: blond, inalt, bogat… sotul ei este brunet, micut, sarac… A fost poate norocul meu sa il gasesc ieri, pentru ca azi la prima ora, in timp ce tu dormeai, m-am uitat iar pe Internet, si am descoperit ca Marco isi stersese profilul. Practic asta a fost croseul final.

-       Mda... Cum vrei sa procedam?

-       Sincer? Sora ei cred ca o ura la fel de mult ca multi din lista ta. Nu cred ca il va turna. Asa ca poti sa ii spui linistita…

-       Si daca te inseli?

-       El a marturisit, nu?

-       Poate te-am mintit…

-       Poate ca si eu te-am mintit in ceea ce priveste numele criminalului si mai am multe de spus…

-       Hai mai taci din gura! Vino-n pat imediat!

-       Bestie!



FINAL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu