luni, 30 martie 2015

45. Inima de gheata




Era iarna. 5 decembrie. Matei Morculescu statea pe locul mortului. Masina mergea extrem de rapid si mai aluneca din cand in cand. Ii era frica, de aceea nici nu se uita in fata, la drum. Era cu nasul bagat in telefon.
Lumea il banuia ca era gay, pentru ca era efeminat si metrosexual. Se parfuma prea mult, isi facea unghiile cu lac, se radea pe piept, vorbea graseiat si uneori se dadea mai bogat decat era. Adevarul era ca statea intr-o garsoniera cu inca doua persoane si ca ii placeau femeile, dar ele nu prea il placeau pe el. Soferul masinii ii spuse ceva dar el nu era atent; avea castile in urechi la care auzea noul spot radio pentru o hartie igienica unde el aparea. O ascultase de peste 100 de ori, dar tot nu se satura. Soferul se uita la el disperat si urla ceva. Morculescu nu auzea nimic. Masina se intoarse pe cealalta parte si aluneca in jos, pe deal. Soferul ii spusese lui Morculescu sa isi puna centura de siguranta. Cateva secunde l-ar fi scutit de o moarte chinuitoare.

Agnes Morculescu, fosta sotie a lui Matei se afla in casa de la tara. Fuma o tigara si bea dintr-o sticla de rachiu. Nu ii placea sa bea din pahar asa cum nu ii placea sa traga apa la WC. Avea niste obiceiuri ciudate, grobiene. Lumea se intrebase de ce se casatorisera. Erau asa de diferiti. El era asa de fandosit, si ea era asa de mitocanca. Dragoste cu nabadai, pasiune mare, au spus unii. Dar, la divortul din toamna trecuta iesise urat. Foarte urat. Injuraturi, cuvinte oribile din ambele parti. Ea il numea pe el gay, iar el o jignea spunandu-i "travestit". Pe de alta parte, el spunea prietenilor ca avusese contacte intime. Au fost la un pas de bataie, daca nu ar fi intervenit Politia.

Inspectorul Groza analiza cadavrul lui Agnes. “Asa ceva nu am mai vazut!” isi spuse in gand, incercand sa gaseasca o replica potrivica pentru ziaristii care il asteptau cu o declaratie. O femeie cu mutra de barbat, fara niciun semn pe corp, moarta. Avea gura larg deschise intr-o expresie ciudata, de veselie. Murise razand. 
Medicii spusesera ca statea bine cu sanatatea, nu fusese vorba de atac de cord, sau atac cerebra. Otrava, nici atat. Cu toate acestea femeia de 39 de ani, bruneta, cu niste silicoane imense, statea moarta la picioarele lui.
Abia dupa ce a fost dusa la morga si I s-a facut autopsia au vazut ca avusese un fel de explozie in organele interne. O hemoragie imensa.
“NU dam declaratii, Politia investigheaza”, a declarat Groza. Apoi a inchis usa masinii si a demarat in tromba.



Pe patul de spital, Morculescu agoniza. Era bandajat aproape peste tot.
-        Crezi ca este oportun sa ii spunem ca sotia sa a fost gasita moarta?
-        Fosta sotie…
-        Erau in divort… Nu erau inca divortati…
-        Ce tragedie… Dar nu erau certati?
-        Se certau ca soarecele cu pisica la televizor!
-        Ce nasol… Poate daca ar fi fost impreuna nu mureau niciunul…
-        Eu zic sa nu ii spunem… Mai lasam cateva zile… Poate in timpul asta ancheta se termina si ii putem spune si de ce a murit. Sau cine a omorat-o…
-        Crezi ca a fost crima?
-        Asa se zvoneste…
-        Hai sa mergem atunci…
-        Hai!
Cei doi actori, fosti colegi cu Morculescu, parasira spitalul fara a-l vizita pe amicul lor. Se duceau la Barul lui Fane.
__________
“Ingeniozitatea unui asasin plătit din Coreea de Nord întrece imaginaţia oricui. Capturat de autorităţile din această ţară, asupra bărbatului a fost găsit un adevărat arsenal de arme deghizate sub obiecte obişnuite.
Aflat în Coreea de Sud, activistul Park Sang-hak a intrat în contact cu asasinul cunoscut după numele de Ahn, care îi promisese că îi va finanţa activitatea. În ziua în care trebuia să se întâlnească cu Ahn, Park nu bănuia că de fapt acest bărbat avea planuri să îl ucidă.
În urma unei percheziţii corporale asupra asasinului Ahn au fost găsite o serie de arme deghizate într-un mod ingenios în obiecte absolut banale, precum un pix sau o lanternă.
Ahn avea asupra sa un pix de culoare argintie care la prima vedere putea fi confundat cu un instrument de scris obişnuit. Totuşi, la capătul la care pixul trebuia să aibă o mină de scris se afla un ac cu o substanţă otrăvitoare.
O altă armă găsită asupra asasinului este o lanternă confecţionată în aşa fel încât să poată ascunde un pistol manufacturat special. La capătul lanternei se află trei orificii prin care pot fi trase trei gloanţe…..”



Groza enumera obiectele gasite la fata locului moartei. Un portofel, un prezervativ, un rest de suc de capsuni, o esarfa patata cu ruj, o hartie de la o farmacie. Tocmai citise un material despre un criminal din Coreea. Isi imagina ca descoperise modul in care femeia a fost omorata, dar , din pacate, nu avea dreptate. In corpul femeii nu fusese descoperit niciun glont. Cum naiba se intamplase?! Lua cu o penseta prezervativul. Descoperi ca inca era ud. Era ud in interior. “Hmmm…”.



Noua iubita a lui Morculescu se afla pe patul de suferinta al bolnavului.
-        Dragostea mea scumpa… iubirea mea… ce m-as fi facut daca ai fi murit! Of…
-        Iubire, spune-mi ce se mai zice de aia…?
-        A murit, dragul meu… Gata. S-a terminat!
-        Oare s-a terminat…? Ce au zis procurorii?
-        Cauze inexplicabile… altceva nu am auzit…
-        Tu de ce crezi ca a murit?
-        Nu stiu! De rautate! Rase femeia.
-        Magda, nu fii si tu rea…
-        Poftim? Hai ca ma enervezi! Sa nu fiu rea?! Am facut atatea pentru tine! Si acum ca cica sa nu fiu rea!
-        Gata scumpete…. Te rog ceva, zi-le la fetele astea sa imi aduca si mie un suc de portocale. Mi se uscuca buzele… si de apa m-am saturat.
-        Bine iubitule. Acum plec!
Morculescu privi cu dragoste dupa femeia care iesise din salon pana cand usa se inchise. Apoi privirea i se schimba brusc. I se putea citi teroarea in ochi.

Era ora 2.00 noaptea. Groza se trezi urland. Televizorul din dormitor ramasese pornit pe un canal xxx cu filme cu lesbiene.
-        Gata, stiu!



Peste cateva zile, Magda Ionescu, se afla la Politie, incatusata. Nu vroia sa vorbeasca nimic cu nimeni.
Groza ii ordona sergentului Pavelescu sa o cheme in in biroul lui.
-        Buna ziua domnisoara.
-        Buna ziua.
-        Tin sa va felicit. Cred ca sunteti prima criminala care a folosit o metoda atat de ingenioasa. Si mai ales ca sa extermine o rivala…
-        Nu stiu despre ce vorbiti…
-        Cate grade au fost acum o luna afara?
-        A fost frig…
-        Va spun eu. – 15 grade.
-        Da… poate…
-        Era gheata?
-        Cred ca da…
-        Si erau turturi…
Femeia din fata lui se albi la fata si se uita fix in ochii politistului.
-        Ati mers in casa rivalei dumneavoastra. I-ati spus ca vreti sa va despartiti de Morculescu. Ca va place de ea. Ca ati facut o pasiune pentru ea. Si ei ii placeau si femeile… Pe ea probabil ca o durea capul… pentru ca v-a cerut un xanax. Sau I l-ati pus dumneavoastra in suc. Cert este ca ati drogat-o. .. Era aproape adormita cand ati inceput sa ii faceti sex oral. La un moment dat i-ati aratat un vibrator. I l-ati aratat doar. Si un prezervativ. Dar ati bagat in el un turture imens de gheata. La un moment dat, cand ea era destul de excitata, ati scos prezervativul de pe turturele de gheata. Ati uitat de prezervativ… sau nu v-ati dat seama. Pentru ca era pe jos… Si de aici am inceput sa deduc ce s-a intamplat…
-        Asa e. Trebuia sa scap de ea. Am profitat de faptul ca era nimfomana. Apoi i-am bagat turturele lung de peste 30 de centimentri, deodata, in ea. I-am strapuns toate organele… Era foarte ascutit. Si gheata s-a topit… Crezusem ca voi scapa… Citisem undeva asta intr-un roman politist… Dar, ea… a murit fericita, atinsese orgasmul total in 30 de secunde…
-        Dar dumneata vei sta la inchisoare 30 de ani, nu la fel de fericita…Si probabil vei avea parte de multe astfel de placeri de la colegele de acolo. Garda, luati-o! Adio domnisoara…
FINAL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu