sâmbătă, 12 septembrie 2015

73. Panica la Vatican - partea 1

Louana Ionescu, fosta ziarista de renume care acum isi umplea timpul scriind retete pentru propriul blog cu retete culinare, a vazut abia in dimineata zilei de 13 septembrie, pe la ora 10.30 trecute fix,  dupa ce a dormit mai bine de 30 de ore neintoarsa, - dupa un maraton de petreceri, zile de nastere, nunti si mult karaoke - , un mesaj important de la un amic din Italia la care fusese in vizita in urma cu o luna. 
Dar ce s-a intamplat pana cand Louana a citit acel mesaj?

Louana casca, se intinse si isi trosni oasele. 
Multi ii spuneau ca nu este bine sa iti trosnesti oasele, dar la ce stress si nervi avea ea, nu o mai intersa acest aspect. Mai mult decat atat, de cateva luni incerca sa se lase de tigari si de alcool, dar desi se chinuia o saptamana intreaga sa tina un astfel de post, la final de week-end o facea lata. Fuma cat pentru toata saptamana si bea pana adormea imbracata, imbratinsand o sticla goala de whisky. 
- Ufff! I hate my life! marai Louana, in timp ce se indrepta spre baie, mai mult cu ochii inchisi. 

In urma cu cinci ani Louana fusese dependenta, dar pentru o scurta perioada, de heroina si marijuana, din cauza fostului ei iubit, un ialian pe nume Vittorio. Vittorio fusese extrem de cuceritor si dulce la inceputul relatiei lor, apoi devenise insensibil si afemeiat. Faptul ca ea isi daduse demisia de la cele doua reviste pe care le conducea la Bucuresti, ca sa stea cu Vittorio in Florenta cu gandul ca sa isi intemeieze o familie acolo, nu conta deloc pentru "macaronar", care din zi in zi devenea mai irascibil si mai morocanos, de parca se astepta ca ea sa plece cat mai repede, si nu sa stea cu el, cu toate ca insui el o invitase acolo. Asa ca singurele momente cand cei doi se intelegeau bine erau...nu in pat, unde nici nu se mai intalneau de vreo doi ani, ci la masa, la liniute...

Louana depasise cu greu perioada aceea; nu neaparat despartirea de Vittorio - care apoi se cuplase cu o alta romanca, dar chelnerita - ci despartirea de liniute si de tigarile cu marijuana, pe care acum chiar le ura cu patima.
Trista si debusolata, apoi Louana se cuplase, cam la cateva saptamani dupa perioada "Florenta", cu un moldovean frumusel, betiv si bataus care acum lucra in Cehia si facea poduri. Pe Ciprian Mogaldeanu il iubea, si stia ca si el o iubea. Dar deja trecusera vreo cateva luni de cand Cip era plecfat din tara, si acum, dupa ce se zbatuse sa uite marijuanam si de heroina, si dupa ce incerca fara succes sa se lase de alcool si tigari, acum mai trebuia sa faca fata si luptei anti -sex. Reusea, dar se simtea foarte prost, ii ieseau cosuri si era mereu prost dispusa, avea bufeuri si simtea uneori ca ii creste un penis in stomac... Asa ca oricat isi impunea sa nu mai traga la masea si sa "nu se mai afume", vorba maica -si, tot se intampla chestia asta macar din cinci in cinci zile. Dar se considera foarte tare pentru ca nu il inselase pe Ciprian niciodata, poate doar cu chelnerita aia roscata de la restaurantul de karaoke Perla Neagra... Hm.. Dar aia nu e inselat cat te lingi cu o femeie, nu?!

Dupa ce Louana isi facu o cafea aproximativ la fel de tare ca un expreso original servit peste tot pe la Roma, frumoasa bruneta se decise sa isi deschida si telefonul, un Blackberry mutilat de fostul caine pe care il avusese cu Ciprian in urma cu vreun an.
- Hai sa vedem acum, ce mui inutile mi-am mai luat si de la cine! Si fara sa astepte sa citeasca mesajele, deja Louana incepu sa ii injure pe toti.

- Bagami-as pula in mortii mortilor si ranitilor lor de idioti retarzi si crtini si oligofreni in frunte cu Cip, ca m-am saturat de toti care vor sa ma controleze si sa imi dea mie lectii.

Primele mesaje era  la Cipriant: "Ce faci?" "Unde esti?" "de ce nu raspunzi?" "Te futi?" "Te futi, stiu eu ca te futi, curva dracu'!" "De ce nu mai raspunzi acum?" "Te ai suparat?" "Iarta-ma pui, te iubesc, dar nu ma insela!" "Fa, te omor, de ce nu raspunzi?!" "Sa vezi ce scriu pe FB daca nu raspunzi in zece minute!" "Bine, adio!" "Faaa!""Fai te iubesc!" "Te bag la loc la prieteni daca ma suni!" "Bineee..."

Louana ofta.
Apoi urmau mesaje de la mama ei, de la unchiul ei, si el ingrijorat ca ea nu raspundea la telefon, dar probabil stresat de mama ei ca sa o sune. Apoi niste mesaje de la niste pitipoance din show-biz, nimic interesant. Apoi niste rugaminti pentru niste donatii, chestii de binefacere, baluri caritabile...
"Oamenii astia chiar nu au bun simt, sunt in stare sa iti ia si ultimii bani de pe tine! Cat sa ii mai ajut?! Probabil pana cand mai am telefon ca sa le raspund", cugeta intristata bruneta, dand pe gat ultima gura de cafea tare.
Ai apoi vazu mesajul cel mai importnat. Era exact ce si-ar fi dorit sa citeasca ca sa aiba chef si adrenalina ca sa poata sa uite de toate cacaturile cotidiene. O treaba de facut. Ceva serios de rezolvat!

"Louana, este urgent. Avem nevoie de tine. Nu e gluma. Stim ca nr-ai zis ca te mai ocupi si de chestii, gen ca esti detectiv particular. Vezi ca este o chestie secreta. Nu e chiar secreta, ca tocmai au zis la Rai 1. Probabil s-a zis si la voi... A disparut Papa... Seful nostru care lucreaza cu el ne-a cerut ajutorul si noi te-am recomandat pe tine. Te asteptam urgent aici!"

Louana se scarpina in cap. Nu stia ce sa mai creada. Prietenii ei erau foarte simpatici, dar prietenii ei faceau de multe ori bancuri si proaste. Dadu drumul la televizor. Cauta Realitatea TV. Scapa aproape telecomanda din mana cand auzi vocea Adrianei Andone, prezentatoarea postului, care citea de pe prompter cu un ton grav:

.. asadar astazi a fost panica la Vatican si in toata Italia. Papa Francisc a disparut fara urma de mai bine de 30 de ore...

va urma

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu