duminică, 14 iunie 2015

53. Cianura pentru pagina 1 - partea 2

Sara Petrescu era fericita. Bea niste apa pentru alergase. Era destul de sportiva si prajitura de acasa o pusese pe ganduri. Prea multa ciocolata... Dar fusese asa de buna... Asa ca in loc sa merga cu masina, Sara alergase pana la redactie. Se schimbase rapid in costum, apoi intrase zambitoare in birou. Doar nasul mare, enorm, ii lucea inegal inspre stanga. Colegii au crezut ca ea bause ceva.. Nimic mai fals: Sara nu bea niciodata!
Sara intrase in birou jubiland. Era fericita ca Alma nu mai publicese nimic in ziarul ei de aproape jumatate de an. "Cretina de a pierduse pariul... Ce idioata tupeista... Ce panarama... Sa isi inchipuie ... Ce senzatie... Ce bine era... "
Si totusi, nu era chiar asa de ok. Ceva se clatina in jurul  Sarei... Euforia dintai se preschimbase in teroare, teroarea in paralizie, paralizia se preschimbase in clabucii pe care femeia urata si inalta ii scotea pe gura strambata intr-un rictus penibil. O ultima parte din creierul ei gandea: "Sa ... cineva,,, intervina... ajutor... " 

....

Din pacate nu s-a mai putut face nimic. Sara murise. "Atac de cord".

....

Abia dupa doi, dupa ce sotul raposatei Sara s-a spanzurat, descriind modul in care si-a ucis sotia cu o doza de cianura pusa intr-o "negresa", lumea mondena a luat foc. 
Si totusi nici chiar atunci, nimeni nu si-a dat seama ca, pe un cont de socializare, sotul Sarei era ajutat de un psiholog barbos dar chel, care ii propusese o mica gluma, Sa isi otraveasca in gluma sotia.
Nimeni nu si-ar fi putut insa imagina ca Alma preschimbase una dintre negresele inocente, intr-o bomba cu cianura, pentru ca, imbracata aidoma Sarei, intrase cu cateva minute in blocul unde aceasta statea, si injectase una dintre prajituri cu licoarea mortala.

.....

Alma nu mai fuma. Detesta ca se lasase e tigari. Numai scria nicaieri, pentru ca o plictiseau din ce in ce mai mult stirile. Stia ca era cea mai buna in domeniu, si foarte rar, pe un anume comt de facebook, ataca pe cei mai virulenti editorialisti, lasandu-i cu gura cascata. Dar atat,
Mostenirea din partea matusii, sora vitrega a mamei ei, decedate imrepuna cu fiica ei intr-un grav aciident de tren, impreuna cu amantul, dar si cu sotul, o facusera pe Alma miliardara. Habar nu avisese ca sora vitrega a mamei ei fusese atat de bogata... Dar si atat de nefericita...

sfarsit

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu