sâmbătă, 20 iunie 2015

61. Croaziera in iad (PARTEA 7 - Cine este clovnul?)





Corpul italianului, cat si al femeii ucise la pisicina fusesera depuse intr-unul dintre marile frigidere pentru peste, care acum insa era gol. Scurta ceremonie in care toata lumea prezenta s-a rugat si s-au aprins lumanari pentru sufletele celor doi disparuti, a fost totusi un pic vesela, pentru ca unul dintre copiii Arabelei, Cristinel, isi aniversa cei cinci ani, asa ca lumea era mai degraba ocupata sa il rasfete pe copilasul cret si un pic cam prea grasut pentru varsta lui, decat sa fie atenti la comemorarea sinistra la care luau parte.

Intr-un final, toata lumea s-a retras la un soi de banchet pe puntea vasului, care era un fel de amestec intre un parastas si o zi de nastere. Astfel, desi lumea era imbracata preponderant in negru, peste tot erau baloane colorate si aranjamente fistichii.

Atmosfera s-a destins si mai mult cand a aparut de undeva un clovn pus pe sotii, probabil angajat al vasului, care a inceput sa faca giumbuslucuri cu pasagerii. Dupa ce le-a scos, aproape fiecaruia, cate o moneda – falsa de altminteri – din urechi, apoi si-atras o panglica colorata, de vreo zece metri , din buzunar, a inceput sa imite diverse animalute, spre deliciul copiilor prezenti.
Toata lumea se simtea bine, asa ca vocea stridenta a capitanului, care a rasunat de data asta chiar foarte aminintator din difuzoare, i-a speriat pe toti:

“Ajutor! S.O.S! Corabia este deturnata…. Nu ma predau!” Apoi se auzi o impuscatura!

Cateva persoane lesinara, altele, cativa barbati, se repezira spre cabina Capitanului. Acesta zacea mort pe jos. Era legat cu o funie de gat. Fusese spanzurat. Un casetefon care se afla langa difuzor rotea dezorientat un CD…
Ciucu porni butonul. Dupa un minut de liniste se auzi: “Ajutor! S.O.S! Corabia este deturnata…. Nu ma predau!” Si apoi se auzi, tot pe banda, impuscatura.
-        A fost inregistrat! Decebal nu imi era simaptic dar nici nu doream sa moara! Cred ca de vreo doua ore a crapat, dar cineva a pornit acum banda! Acesta trebuie sa fie criminalul! Putea sa se strecoare in cateva secunde in afara… pentru ca banda incepe la un minut… Doamne… Nu stiam de ce s-a schimbat directia… Vasul nu se mai indreapta de vreo doua ore spre Barcelona! Capitanul a fost obligat, fortat sau rugat sa schimbe directia fara sa ne anunte! Spre Africa, din cate oberv eu!
-        Domnule Ciucu – spuse unul dintre marinari - cred ca smergem spre Tunisia! Problema este ca nu mai avem combustibil ca sa ne intoarcem! Nava cu combustibil trebuia sa ne intampine spre Sicilia, acum suntem foarte departe de ei… Si observ ca telefoanele sunt magnetizate… Nu se mai poate lua legatura cu tarmul!
-        Doamne! – urla si Oana Trandafir, care statea in coasta barbatilor, transpirand din cauza caldurii stresului. Si acolo la africani nu ne asteapta nicio Politie! Poate sa ne macelareasca pe toti pana atunci!
-        Sa anunte cineva toti pasagerii ca sunt in pericol pentru cateva ore! Sa intre toti in cabine! - Urla Ciucu.
-        Domnule detectiv,ia uitati ce am gasit! - se agita unul dintre marinari, aducand ceva in graba.
Marinarul arunca pe jos un costum alb cu rosu si o peruca portocalie.
-        Uitati ce am gasit langa cabina Capitanului!
-        Clovnul! Clovnul este criminalul!




Va urma

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu