duminică, 8 februarie 2015

30. Razbunatoarea

In urma cu aproximativ 15 - 20 de ani.


La putin timp dupa Revolutia din '89. O petrecere de interlopi intr-un local bucurestean. O masa imensa pe mijloc, cu tot felul de bunatati. Muzica de petrecere, lumina difuza. Mai multe femei rad, beau, se distreaza, la bratele unor interlopi. O femeie blonda, frumoasa, ii sopteste ceva unui barbat gras. “Vreau sa moara aia de mi-a luat carnetul!”

-         Sa vina Politista!
O tanara frumoasa, slaba, demna, cu ochii incercanati, a intrat in camera. Era legata fedeles si avea mai multe plagi pe fata si pe brate din care curgea sange. Grasul tresare.

-         Nu ti-e mila de fata asta? Uite ce frumoa…
-         Sa nu aud! Ma superi! Mi-a luat carnetul! Si m-a umilit! Apoi radea de mine! Politista dracului! In plin Centru!
-         Ce faci pentru asta?!
-         Ce vrei tu! Ma bag si in afacerile tale!
-        
Bine…

 ___________________________________________
 Dan a intrat in casa fluierand. Era foarte incantat de faptul ca va avea o noua emisiune de fotbal la un post de televiziune. Dan facuse fotbal mai mult timp, dar la 40 de ani, desi era inca bine antrenat si putea sa joace inca foarte bine, renuntase la Sportul rege. A avut timp, dupa retragere, sa faca doua perechi de gemeni si sa calatoreasca impreuna cu sotia sa, Bogdana, prin peste 20 de tari. Duceau o viata de huzur, pentru ca ea mostenise de la un fost iubit din tinerete mai multe terenuri si vile, si pretul acestora era foarte bun. Vandusera jumatate, pusesera banii in mai multe banci, si acum o duceau regeste, traind mai mult din dobanzi si chirii. Trai nineaca!
Se astepta sa auda muzica, pentru ca desi sotia lui avea 49 de ani si facuse peste 10 operatii estetice, Bogdana nu se plafonase, ca alte femei dupa nastere, ci facea incontinuu sport. Era obsedata sa arate bine. Dar, ciudat, azi, in toata vila insa nu se auzea nici musca. Bona era probabil plecata cu cei mari, Ionut si Ioana, prin parc, iar cei mici, Leta si Savin, erau la gradinita. Totusi, era ciudat ca la ora 16.00, vila sa fie cufundata in liniste.
-         Bogdanaaa? Unde esti?!
Cand deschise usa bucatariei, Dan scoase un urlet de groaza, scapa pe jos geanta si florile pe care le luase pentru sotia sa, si se prijini de pereti. Apoi incepuse vomite, ceva ce semana a paste carbonara, pentru ca Dan era si actionar la un restaurant italienesc din Dorobanti, si deobicei acolo lua el pranzul.
______________________

Mai multi politisti misunau in bucataria familiei Peter. Mergeau in varful picioarelor, pentru ca li se spusese sa pastreze tacearea, deoarece cei patru copii ai familiei venisera acasa, si erau sus, in dormitoare, impreuna cu  bona Nana si cu inca o femeie, care a fost chemata ca sa ajute. Bunicii din partea tatalui, Dan, se aflau tocmai la Alba Iulia, iar bunicii din partea mamei nu mai traiau, ambii parinti murisera cand tanara lor fata implinise 15 de ani. Erau securisti si lucrau in conducerea unei  rafinarii din Petrosani, dar din pacate, aflasera prea tarziu ca niste teroristi rusi pusesera o bomba acolo. Rafinaria, cat si cei doi soti Munteanu pierisera, lasand-o pe tanara lor Bogdana, mostenitoarea unei averi mari, a unor conturi in Elvetia dar si a unei mici depresii… Si cum se zice ca ban la ban trage, la cativa ani, de Bogdana s-a indragostit unul dintre cei mai bogati romani, un acolit al sotilor Ceausescu. Batran, cu 35 de ani mai mare ca Bogdana, acesta nu a putut sa o faca pe tanara fata sotia lui, caci era deja insurat cu o coropisnita care era si prietena cu Elena Ceausescu, dar in schimb, i-a dat o gramada de cadouri, bani si terenuri; de parca mititica nu ar mai fi avut… Cum am spus, ban la ban trage.
_______________________

Dupa moartea sotiei miliardarului, Viorica, si la un an dupa Revolutia din Decembrie 1989, si miliardarul a fost gasit mort, iar testamentul acestuia, avand in vedere ca cei doi nu aveau copii, a fost in favoarea Bogdanei, care fusese in secret numita pupila cuplului.
Ca razbunare, pentru ca cei mai dragi oameni din viata ei pierisera, Bogdana si-a pus in cap sa isi gaseasca numai barbati mult mai tineri decat ea si mult mai frumosi. Astfel ca dupa cateva idile cu mai multi cantareti de latino, pop, rock si hip-hop, pusese ochii pe un tanar fotbalist care semana cu un adevarat Adonis, Dan Peter. Trecusera 10 ani de atunci. Si mai multe operatii estetice.
Dan rememora ultii zece ani petrecuti cu Bogdana, pentru un post de stiri. Ochii i se umplusera de lacrimi.

Mama copiilor lui, pe jos, in bucatarie, intr-o balta de sange, cu burta taiata, rujata cu propriul sange, cu intestinele vinete afara din ea, care ii erau atarnate de gat, ca niste coliere, ca si cum cineva ar fi vrut sa faca misto de bogatasa blonda, care pana in ultimul moment s-ar fi aranjat, chiar si cu propriile ei organe…”Mai ciudat era ca pe jos era scris cu sange …”
-         Sa nu dezvaluim informatii importante, domnule Dan, il batu peste un umar un politist.
-         Nu stiam, imi cer scuze capitan Ordean. Nu stiam. Am terminat declaratiile! Multumesc. Si sotul moartei isi lua la revedere cu ochii in jos, de la echipa de filmare.
__________________________________
-         Domnule Dan, cred ca va dati seama ca sunteti primul pe lista suspectilor?!
-         Poftim? Eu?! Eu o iubeam nebuneste pe Bogdy! Eu am ajuns acasa la 16.00 fix, am fost astazi in vreo 4 locuri diferite din Bucuresti, am martori… de la ora 11.00 sunt plecat de acasa!
-         Nu personal dumneavoastra…
-         Adica sa fi pus pe cineva?! Eu?!
-         Da, dumnevoastra. In acest moment dumneavoastra deveniti al doilea, ca venituri, in Romania.
-         Pai si pana acum nu eram?
-         Nu erati nici dumneavoastra, nici sotia dumneavoastra. Acum insa, ii mosteniti dumneavoastra pe toti, si banii s-au acumulat intr-un singur cont. Sau nu ati citit testamentul?!
-         NU! Marturisesc ca nu…
-         Sotia dumneavoastra a lasat toti banii copiilor, cu singura conditie ca daca moare ea prima, banii va revin dumneavoastra. Este un testament facut in urma cu vreo 6 ani…
-         Cred ca l-a scris dupa ce s-au nascut primii gemeni…murmura Dan.
-         Nu stiu. Stiu doar ca trebuie sa dati de baut. Sunteti al doilea dintre cei mai bogati romani! Felicitari.

Parcul Cismigiu era plin de oameni. Cupluri de tineri ce se sarutau printre boscheti; batrani cocarjati care mergeau agale, tremurat; copii ce incercau sa caute sub frunzele uscate sau in iarba abia incoltita, toporasi sau ghiocei.
Capitanul George Ordean mergea incet si apasat. Avea gulerul mare, de blana, tras peste trei sferturi pe figura rece si proaspat rasa, si o sapca de piele neagra in cap. Trecea fara sa fie remarcat. La un moment dat s-a oprit. La cativa zeci de metri, o femeie de o frumusete aparte, cu fata alba, cu buzele rosii, cu parul negru, imbracata intr-o mantie alba din blana, isi facea selfi-uri cu ratele de pe lac.
- Mai sa fie… Sa fie legatura mea?  Credeam ca mi-l trimit pe Sandu sau pe Anca, isi zise Ordean.

Politistul verifica inca o data locatia. “La doi metri de statuie, langa parculetulul pentru copii. O persoana slaba, bruneta, in alb…”
- Ea trebuie sa fie. Bagami-as p… Si-au gasit azi sa imi bage si o pizda, si una sexy! Fix azi, cand sunt obosit si nefutut.
Ordean facu cativa pasi inspre femeia misterioasa.

- Debarcaderul a luat foc azi noapte?
Intreba el.
Femeia isi scoase castile din urechi, il privi cu niste ochi mari, superbi, de un verde-albastrui. Isi umezi buzele rosii si mari cu limba mica, roz, apoi zambi.
- Debarcaderul a luat foc acum doi ani, domnule. Dar nu se da nimeni cu barca. Debarcaderul este inchis azi.
- Buna! Ai zis parola. Tu esti, asadar, omul de legatura?
- Ce, te asteptai sa vina la intalnire vreun grasan cu nasul mare si negi, cu chelie si mirosind a saorma? rase delicat fata, aratandu-si dintii albi.
- Nu chiar. Dar ma intalneam mereu cu Anca, atunci cand ceilalti nu erau disponibili…
- Anca "cea guraliva"?
- Poftim?
- Asa era denumita... Pai ea mi-a spus ca a avut o relatie cu dumneata… Si cred ca nu numai mie… le cam bea Anca. Si cand le bea, da din ea tot… Sincer, nu stiu decat ca atunci dupa ce au chemat-o la raport, acum vreo luna, a plecat plangand, si de atunci nu am mai vazut-o…
- Doamne, ce proasta…, isi zice Goerge Ordean, scraznind din dinti.
- Hai sa depasim momentul. Sincer, nu despre o roscata grasana si proasta am venit sa vorbim!
- Mda.
- Seful vrea sa stie tot despre cazul cu sotia fotbalistului. Tot! - articula bruneta.
Sunt bani multi in joc. Ea avea sa ii dea lui Sefu’ vreo 450.000 de euro. Si nu s-au facut platile… Drogurile au ramas la ea. Nu se stie unde sunt. Ea nu a mai dat banii!

- DE CE?
- Pentru ca a murit ieri! Deci pricepi ca nu ai nostri au chilarit-o. Astea sunt pe scurt informatiile noastre. Acum vreau sa stiu ce stii tu.
- Logic. Inteleg perfect. Pai hai sa incep sa iti povestesc…
______________________________________

Ordean intra in casa incruntat. Simtea nevoie sa traga o tigara, dar isi jurase sa se lase de fumat. Nu putea sa lase o pipita cu ochi alunecosi sa isi bata joc de el. Simtea cumva ca disparitia celei care ii fusese amanta, Anca Petrache, fosta politista sub acoperire, care trecuse de ceva timp in tabara infractorilor, nu fusese o intamplare. Cineva o turnase.
Sau oare Anca, spre deosebire de el, era inca agent dublu?! O banuise pe “Foxy”, cum ii placea lui sa o alinte pe Ancuta, de asa ceva, dar nu indraznise sa spuna un cuvant. Stia ca este ascultata de mafioti. Iar el… Cu el era alta poveste. Moartea fratelui sau mai mic, si a iubitelor lor, a lui si a frateui lui, intr-o explozie, in urma cu doi ani, din cauza unei greseli a unui sef, l-a facut sa accepte pactul cu Diavolul. Cu Mafia.
Sa nu mai dea un leu pe viata lui. Sa faca bani de la Mafie ca sa traiasca in lux, dar sa nu vrea sa se complice cu nicio relatie stabila. Pentru ca toti cei dragi lui mureau mai devreme ori mai tarziu…
Pentru cam 10.000 de euro pe luna, spunea tot ce se intampla in arondismentul lui, unor anumite persoane din mafia Bucurestiului. Acum nu mai statea cu chirie in Colentina, ci locuia intr-un complex de vile la intrarea in Bucuresti.
Cat despre fata cu ochii verzi din parc…
Era frumoasa fata aia, dar parea extrem de periculoasa. Oare era verificat de mafioti? Si de ce disparuse Anca?!
__________________________
Ane Marie Iancu, care se autointitula Gogosica Rosie, pe site-ul ei, cauta un blog bun de citit in acea seara plictisitoare de primavara. Un nume incitant: Valentino publicase o postare interesanta pe blogul lui Lumea lui Valentino:
“Este vorba despre poveste adevarata in care un politist corupt care avea legaturi cu Mafia se intalneste in parc cu unul din membrii gastii adverse ca sa-si primeasca partea, provenita de la un jaf armat asupra unei dube de politie care transporta banii unei banci, zareste pe-o banca apropiata o tipa deosebit de frumoasa, sexy si focoasa!! Tipa (un gen de naiva la prima vedere!!!) ii face jocul ca el sa se indragosteasca de ea, venind mereu in parc pe aceeasi banca in relaitate ea era o agenta FBI sub acoperire, care fusese insarcinata cu acest caz si pusa pe urmele lui sa-i descopere toate nelegiuirile pe care le facea!! Ideea este ca nimeni nu stie unde sunt bani de pe droguri si unde sunt drogurile…Cum sa aflu?! Caut un creier inteligent sa ma ajute sa descopar misterul!”
Gogosica trase aer in piept, sorbi o gura de Pepsi, si ii scrise lui Valentino:
-         Te rog trimite-mi detalii. Incerc sa rezolv acest caz pentru tine.
La cateva secunde, calculatorul zbarnaii. Fata primise un mesaj.
-         Ce stii despre caz?
Gogosica tasta:
-         Ce vrei sa aflii la final?
-         Unde pot fi drogurile…au disparut doua masini cu droguri. Si posesoarea e moarta…
-         Daca imi dai toate detaliile, o sa aflu.Ce imi dai in schimb?
-         O felatie?!
-         Sper ca glumesti!Inchid calculatorul acum!
-         Glumesc! Iarta-ma! Logic, iti dau ce vrei tu. Aproape orice vrei tu. Cineva are de recupaerat chestiile astea. M-a rugat sa ma ocup, dar nu ma prea pricep!
-         Ok, te voi ajuta, dar in viata ta nu mai spune acel cuvant urat si murdar.
-         Ala cu …Fe…
-         Inchid  calculatorul!
-         Gata Sefa! Tac! Sunt cuminte. Incepem, sefa?
-         Ok… deci, ce vreau sa te intreb…
_____________________________

Peste doua luni, Ane Marie alias Gogosica, ii scrise amicului sau virtual, cu care se imprietenise.
-         Cred ca am gasit o rezolvare a cazurilor. Cred ca stiu si de ce a murit blonda, si stiu si unde sunt drogurile. Dar nu o sa iti convina! Ne vedem in parc, in Cismigiu. O sa port o chestie alba, e o chestie de blana, de la sora mea. Am ochii verzi… pup!
-         Ok sefa. Te gasesc eu.

Peste doua ore, in Parcul Cismigiu.
Un baiat de vreo 13 ani, brunet, cu puf – in loc de mustata- peste buze, imbracat in haine de firma, intra in parc mergand tantos.
Se uita in stanga si in dreapta, apoi zari o fata cu o capa alba de blana si un smoc de par negru, prins intr-un fel de “palmier”, ca in anii ’90.

“Sa fie ea? Ea este! Ma duc!”
-         Buna… Gogosica?
-         Buna. Valentino?
Erau doi adolescenti de 13-14 ani.
-         Vrei sa iti zic rezolvarea cazului?
-         Da!
               In acel moment, cei doi copii au fost luati pe sus.
-         Ce cauti aici?!
-         Si tu ce cauti aici?!
Il luasera in brate politistul si femeia misterioasa. Se vede treaba ca baietelul era nepotul politistului, iar fata era sora mai mica a tinerei brunete.
-         Date fiind acestea, eu zic ca sa merge toti la un Mc Donalds sa povestim! Rase fata bruneta.
-         Eu as fi mai circumspect cu tine. Haideti in masina mea! Zise Ordean.
-         Ce incredere sa am eu in tine? Tipa femeia.
O cabana la munte. Aproape de Postavaru. Vant, frig si zapada. Incepuse sa ninga de vreo doua ore, de cand ei erau inc ape autostrada si acum se facuse de un matru, doi in alte parti. Erau ei patru.
Ordean, nepotul lui, bruneta si sora ei mai mica,Gogosica. Se simteau bine, dar erau si oarecum stresati, crispati.
-         De acest adapost nu stie nimeni. L-am mostenit de la fosta sotie, ma rog, a fost ca o sotie… Ma retrag aici rareori cand am nevoie de liniste.
-         Aham..
-         Ce ai de fapt tu cu mine, frumoaso?
-         Daca iti spun ca stiu ce au vorbit copiii azi, ma crezi? Daca vroiam sa iti fac rau tie sau pustiului sau sa trimit informatiile la Mafiei, tu crezi ca nu le trimiteam?
-         Deci tu esti de partea Politiei!
-         Sunt antrenata de 8 ani sa fac asta. Acum nu mai aveau oameni. De fapt mi-au zis ca mai aveau doi, o fata, Anca, care a disparut, si un tip, in care nu prea mai aveau incredere…
-         Politist contra Politist in sprijinul Mafiei… Hahaha… ce situatie! Rase Ordean, care isi puse intr-un pahar de cristal de pe semineu o dusca  zdravana de alcool, dintr-o butelcuta.
-         Nu vrei sa stii unde sunt banii si drogurile?
-         Noi vrem sa stim!
Tipara cei doi copii.
-         Eu cred ca voi trebuie sa mergeti la culcare!
-         Noapte buna surioara!
-         Noapte buna unchiule!

________________________________________
Stateau imbratisati pe o blana. Focul palpaia extrem de confortabil, relaxant. Afara, ningea si, in intunericul padurii, se auzea cum vantul urla. Dar frigul si zapada erau asa de departe de ei... Trupurile lor fierbinti, frumoase, transpirate dupa o partida de dragoste, se odihneau, unul langa altul.
- Te iubesc!
- Si eu te iubesc!
- Ce vom face?
- Plecam maine din tara…
- Dar cu ce bani? Nu avem tim sa vindem nimic!
- Cu banii de pe droguri…
- Pai si unde sunt?
- Banii de pe drogurile alea sunt aici, in cabana… Tu crezi ca m-as fi bagat in cazul ala daca nu m-ar fi interest speta… Ha ha ha… Dar ce mi-ai dat sa beau,sunt asa ametit.
- Pai tu iubitule, tu ai baut… Eu nu cunosc casa ta…
- Auzi, dar de unde stiai tu unde este baia cand…
In acel moment politistul adormi instant, semn ca drogurile strecurate cu o zi in urma in sticla cu alcool de pe semineu, isi facusera datoria.
_____________________________

A doua zi. Dubai.
O doamna superba, inalta, blonda – cu o peruca blonda – si cu fetita ei, o fetita la fel de blonda – cu o peruca satena, coborau pe aeroportul din Dubai. Aveau in brate cateva bagaje si mai multe mingi de fotbal semnate DAN, in care se aflau mai multe sute de mii de euro.

Dupa cinci minute, copilul isi trase de mana partenera mai mare decat ea.
- Surioara… nu ti-e dor de “politistul cel prost”?
- Un agent secret nu are voie sa aiba sentimente! Si nu uita ca nu sunt aici sora ta!
- Ok… ! Dar spune-mi totusi, de ce ai omorat-o asa de urat pe doamna blonda? Pentru ca din cauza ei mama noastra a murit?!
- Nu am omorat-o eu... Ci Ordean. 
- De ce?
- Avea o relatie cu ea... Era agent dublu... Ii vroia banii! Dar gata! Vreau sa uitam tot!
 - Dar ce scrisese pe jos cu sange femeia aia?
- Nu scrisese ea. Am scris eu, cand am ajuns dupa el, in casa ei, dar prea tarziu, dupa ce el deja facuse crima... Am scris eu, dar folosind degetul ei...: "Razbunatoarea". Ca sa il scap pe el. Astfel, nici mafia, nici Politia nu si-a dat seama ca ucigasul este un barbat. Toti cauta o femeie.
- Daca ai fi putut, ai fi omorat-o?
- Nu. Pentru ca nu stia ce face pe vremea aia... Era doar o pipita proasta si geloasa...
Hai acum! Avem treaba!

FINAL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu