duminică, 22 februarie 2015

37. Othello modern


Ii vazu trupul insangerat pe jos. Era impreuna cu anchetatorii. Se apleca spre ea.
-       Pot sa o sarut?
-       Sigur…
-       Ma lasati un moment cu ea?
-       Ne scuzati.
Cei doi politisti se indepartara vreo cativa metri distanta.
Barbatul lua din buzunarul stang de la pantalonii Emmei, unde ea isi tinea deobicei tampoanele, gumele de mestecat, tigarile, dar si notitele, un carnetel mic, cat jumatate de palma, de culoare rosie. Era jurnalul ei. Respira in sfarsit linistit. Reusise!
Se prefacu ca o saruta si ca apoi lacrimeaza. Facu de doua ori aceasta figura pentru ca nu era sigur ca cei doi politisti il vad.


Jurnal Emma
“Barbatii sunt niste firi extrem de lenese. Chiar si cei mai sprintari dintre ei. Desigur, am intalnit si barbati care miros si investigheaza totul de parca ar fi caini de vanatoare din aia cu nasul maroniu tuguiat in sus. Caini unguresti de gasesc trufe! Dar nu sunt multi asa. Cum am spus, deobicei barbati sunt nepasatori.
Ma refer la aspectul: ca lasa urme. Viata unui barbat este simpla, pentru ca el crede ca este simpla. Urmele pe care le face de la bucatarie la baie, sau in spatiul public, nu exista, pentru ca el nu le vede. Pentru orice barbat conteaza ziua de azi. Ziua de ieri e moarta si ingropata.
Femeile inregistreaza orice, ca niste computere extrem de perfectionate, idei impresii, mirosuri. O mica pata aproape invizibila pentru un el, pentru o ea inseamna: DRAMA.
Si mai spun ceva. Barbatii mint de frica…(…)


In urma cu doua luni..
Intalnirea cu Rashid o schimbase. Parca prinsese chef de viata. Barbatul inalt, frumos, mereu pus pe glume, mereu cu trabucuri in buzunar pe care le dadea oricui cerea, mereu cu cate un compliment pentru orice fata de la firma, chiar si pentru cele mai grase, mereu cu cate un banc la el, o facuse pentru prima data dupa trei ani, sa zambeasca si apoi sa rada in hohote.



Vlad o inselase cu o sumedenie de femei, ba chiar o obligase la un moment dat sa faca sex in trei. Ea refuzase si de atunci relatia se inrautatise. Era pur si simplu obsedat sexual. Pe dinafara parea un barbat bun, cald, calm, istet, simpatic, un pic cam mic de inaltime si cu nasul coroiat. Ca si penisul lui. Tot ca un cioc de papagal. Fusese indragostita de el in liceu dar acum pur si simplu o scarbea. O ingretosa faptul ca parintii lui erau securisti, ca el avea multi bani dar era foarte zgarcit, o scarbea faptul ca nu o lasa sa manance sau sa bea cat avea chef, desi ea arata perfect, chiar era mai inalta decat el cu cativa centimetri daca statea pe tocuri.
Ii repugna mirosul lui. Mirosea a cacat. Asa I se parea. Sau era doar ura pe care ea o simtea din ce in ce mai mult pentru el. Culmea, cu trecerea anilor, fetele incepusera sa il curteze. La inceput nici nu il bagau in seama, il considerau un mic avorton. Dar cand il vazura ca este an de an la brat cu cea mai frumoasa  fata din Facultate, cu Emma, miss Turism, toate fetele au crezut ca Vlad are ceva special. Plus ca toate o urau pe Emma.
In fiecare seara cate o voce ciudata suna la interfon, Vlad cobora din vila , statea cateva minute jos, apoi venea inapoi, uneori rujat, ciufulit, alteori cu fermoarul tras. Mereu ranjind.
“Oare o face special? Oare isi bate joc? Oare se razbuna? Dar de ce sa se razbune?! Ca nu i-o mai.. ca altadata?! Sau poate e idiot… Nu, nu e el idiot. El nu poate a fie idiot. Toti barbatii poate ca nu isi dau seama. Sau o fac special plus ca nu isi dau seama. Un fel de aroganta amestecata cu indolenta… ca sa ii arate lui femeii ca el e smecher, regele pulii ei de jungla si ca daca vrea o insala.. Lasa baietica ca multi purici nu mai faci tu cu mine!”
Isi zicea Emma cam seara de seara…


Plangea in somn sau doar i se parea?
Nu, nu i se parea. Lacrimi calde ii curgeau pe obraz. Langa ea, in partea cealalta a patului, cineva respira ca din somn…



“VREI SA IMI PIERD TOATA MOSTENIREA?
ASTIA M-AR DEZMOSTENII DACA AS FI CU TINE! SUNT PRINT ARAB… TU…ESTI MAI MARE DECAT MINE SI NU ESTI VIRGINA… NU AM CUM SA FAC ASTA!”
Ii rasunau mereu in urechi vorbele dure ale lui Rashid. El plecase in Arabia inapoi. Mai bine asa…despartiti…
“altfel eram o non grata, o putana…”
Emma se dadu jos din pat incet ca sa nu faca zgomot si intra pe Internet. Da, aia era sotia lui Rashid.
Sotia lui este aia inalta slaba si cu fata de barbat.
“Hai mai ca nu este asa de urata.... este normala...” isi zise, incercand sa fie un om bun.
Apoi tot ea isi raspunse.
“Normala da, pentru o araboaica. Dar este urata cu spume! Pentru noi!”
___________________


Sotii Florescu nu mai ziceau nimic, si-au dat seama ca au starnit un vulcan si ca este mai bine sa taca, probabil ca se gandeau la povestea lor speciala de iubire... Anchetatorii incercau sa ii descoase despre momentul cand Emma fusese vazuta la bratul unui arab…
Luana Florescu, sotia lui Mache, era fericita. Se gandea ca niciodata nicicand nu fusese mai fericita decat in acea camera, langa Mache, cand el o suna de pe drum, din Pipera, din jeep-ul lui negru, - nu chiar cel mai smecher jeep pe care il vazuse -, intreband o razand de care cipsuri sa ii aduca, pentru ca pe vreme acea ea nu statea la casa ei, ca acum, si el nu putea sa o primeasca pe ea, asa ca datorita Emmei, prietena ei, puteau sa se vada.
-       Doamna Florescu? Ati auzit intrebarea?
-       Ma scuzati, ma gandeam daca am lasat cumva gazul aprins, si nu am auzit… Mai puteti spune o data?
-       Vroiam sa stiu in ce relatii ati fost dumneavostra cu domnul Rashid? Pentru ca in desfasuratorul luat de la Vodafone apare ca ati avut mai multe discutii cu dansul.
-       Nu vroiam sa spun, dar o ajutam pe prietena mea sa se vada cu el… Stiam cat de gelos este iubitul ei, Vlad, baiatul cu care ea este din liceu… Eu doar il sunam! Atat!


-       Nu vreti mai bine sa va uitati la un film?
Spusesera intr-un glas sotii florescu.
-       Ce ne recomanzi?
_________________________



Frumos film.
Sotii Florescu se uitau unul la altul; nu stiau ce sa mai spuna. Nu intelesesera nimic.
-       Nu am inteles exact de ce ea trebuia sa moara…
-       Pentru ca el o iubea prea mult si cand s-a casatorit.
-       Prostii…
-       Scenarii de cacat…
-       Mami, nu mai bine comandam si noi o pizza si ne uitam la Full Monty?
Luana se asezase pe fotoliu. Fotoliul ei favorit. Asa era… filmul pe care incercase sa i-l arate lui Vlad demonstra de fapt o realitate falsa. De fapt nu se intamplase deloc asa. Cei doi se despartisera pentru ca treaba nu mersese bine, ea oricum trebuia sa se marite cu actualul ei sot, iar el era cu Emma… Caz inchis.
____________________________



Si atunci se intoarse cu fata spre cer si vazu arbori multi si simtii un junghi in partea stanga, si tot acolo dibui cu ochii aproape inchisi ceva ascutit ... unde era ea? Si cine era ea de fapt?
Unde era el?
Apoi zambi.
Stiu ca numai o dragoste adevarata putea sa i bage un cutit in inima. Altceva nu mai conta....

-       

Draga domnule Vlad, am trei vesti pentru dumeavoastra. Cea buna este ca doamna Emma nu v-a inselat niciodata. S-au descoperit inregistrari.
-       Cea rea?
-       Cea rea este ca …imi pare rau ca va anunt dar sotia dumneavoastra suferea de multipla personalitate. I se parea ca este singura ca in liceu, sau I se parea ca este casatorita cu un alt baiat si ca o cheama Luana, dar I se parea si ca are o relatie in paralel cu relatia dumneavoastra cu un arab, cu un anume Rashid. Toate erau in imaginatia ei. Deci puteti sta linistit. Nu v-a inselat niciodata. Camerele de filmat de la bloc o surprindeau vorbind singura, dar nu era niciodata insotita.
-       Cea de-a treia veste?
-       Da… Ajungem si le ea… Din pacate, avem si o veste neplacuta pentru dumneavoastra… Ati fost fost filmat de catre baiatul familiei Florescu de visavis, cu o camera Panasonic de marime mica, exact in momentul in care ati strans-o de gat pe Emma. Ati omorat-o precum Othello… Apoi ati impuscat-o, dupa jumatate de ora, dupa ce ati cautat si ati gasit, in final un pistol la parintii dumeavoastra in casa, care au fost cadre militare… De acum tot ce veti declara poate fi folosit impotriva dumneavoastra.

FINAL


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu