marți, 10 februarie 2015

31.Telecabina groazei



-       Cand va intoarceti?
O doamna in varsta de vreo 60-70 de ani statea in pragul vilei sotilor Florescu. Era bunica copiilor Erik si a Denisei si mama vitrega a lui Carol.
-        Mama, ti-am zis, stam tot week-endul si cum luni am treaba la prima ora si se intuneca devreme, ar fi bine ca sa nu piarda vremea tancii tai…
-        Ba “tancii tai” dragul meu! Pentru mine sunt “ingerasii mei”! Facu batrana si ii stranse pe cei doi copii, la piept. Ochisorii acestora erau pusi pe sotii, si la un semn o ciupira de fund pe bunica lor, apoi o zbughira razand spre jeepul argintiu parcat in curte.
-        Neastamparatilor! Dar cat ii iubesc… Deci nu mi-ai spus, cand reveniti, ca nu am inteles. Ca sa ii spun lui Zoe sa prepare masa, nu de alta!
-        Zoe sa nu mai prepare nimic, sa ne lase si pe noi singuri, si pe matale singura, si sa isi ia si ea liber in week-end…
De sus de la etaj cobori o tanara doamna incredibil de frumoasa. Nici prea inalta, nici prea slaba, avea insa o luminozitate a fetei si niste ochi mari, verzi-gri, care iti taiau rasuflarea si te faceau sa te simti ca fata in fata cu Craiasa Zapezii.
Desi erau casatoriti de noua ani si se iubeau de zece, Carol Florescu, intoarse capul spre sotia luiprivind-o adanc, apoi ii zambi cu dragoste.
-        Iubito! Chiar era necesar sa fii asa de eleganta?! Mergem pe munte, totusi.
Falsa impresie ca femeia ar fi facut vreun efort sa fie aranjata era cauzata de faptul ca doamna Florescu arata perfect, chiar daca era imbracata intr-un pulover cu dungi pana in gat, jeansi si jambiere, la care asortase o caciulita tot cu dungi, rosii si verzi.
-        Eu cred ca esti prea subtire imbracata draga mea.
-        Mami, stai linistita!Mai am in bagaje niste haine mai groase pentru cand vom ajunge sus la mmunte!
-        Deci suntem gata? Intreba soferul familiei, un domn de vreo 40 de ani, cu aspect comun, imbracat in cenusiu, care scoase capul pe geamul masinii.
-        Da! Da! Facura cei doi copii!
-        Suntem gata! Spusera intr-un glas si sotii Florescu. Apoi intrara in masina deja incalzita.
Bunica ramase in poarta, in timp ce bolidul se indeparta. I-a privit indelung, chiar si dupa ce masina a ajuns un fel de punct negru, mic, chiar si dupa ce punctul nu s-a mai vazut.
Apoi a oftat si a intrat in casa.
In masina era galagie si toata lumea vorbea in contradictoriu, mai putin soferul Victor Slabescu, care incerca sa fie atent la drum, in ciuda chiuiturilor celor doi “ingerasi”.
Elisa Florescu trebuia sa acopere glasurile pustilor ei, asa ca vocea ei se auzea strident, ca un fierestrau, atunci cand isi intreba sotul despre mica excursie de week-end care abia incepuse:
-        Pana la urma cum urma ramanem la Sinaia???
-        Nu! Ti-am mai zis!
Carol Florescu, de profesie tenor, era un pic deranjat ca trebuie sa tipe ca sa se auda, si cel mai deranjat ca nu putea sa se impuna in familie. Cei doi copii nu ascultau de nimeni, iar nevasta lui nu avea chef sa taca ca sa il lase sa isi faca ordine in minte. Cu toate astea, incerca sa pastreze aparentele, si sa fie cat se poate de calm.
-        Draga mea, ti-am zis ca stam sa mancam jos la Sinaia, si apoi o sa luam telecabina. Telecabina pana la cota 2000, unde vom si ramane pentru doua nopti!
-        Cum se numeste hotelul?
-        Nu este hotel! Este cabana! L-ai cunoscut pe patron, pe Georgica, de Revelion! Ai uitat?!
-        AA, era ala gras cu mustata si cu nevasta aia pitica care se credea cantareata? Aia care avea chelie in varful capului?
-        Nuuu! Ala e Horia! Georgica e tipul ala cu muschi. A fost salvamontist. Nu are mustata, dar are cioc.
-        Nu stiu… Nu imi aduc aminte…
In acel moment unul dintre copii, mai precis plangacioasa Denisa a inceput sa urle ca din gura de sarpe:
-        Vreau pipiii! Vreau pipi!
-        Cred ca e cazul sa facem un popas! Spuse si doamna Florescu. Imi este si foame si as vrea si la toaleta.
-        Victor, opresti la primul popas?!
-        Domnule, am ajuns aproape in Sinaia, si ne vom luasa la pensiunea pe care ti-am recomandat-o, unde veti putea face ce doriti dumneavastra.
Cei patru pasageri se uitara unii la altii, pentru ca nu intelesesera daca angajatul lor facea misto, sau este doar extrem de corect.
Dar soferul a avut dreptate, caci numai dupa jumatate de minut, acesta opri, dupa indicatiile primite la plecarea din Bucuresti, in fata unei pensiuni frumoase, din lemn, cu un cocos rosu din metal deasupra acoperisului.
-        Deci aici cat vom sta?
-        Avand in vedere ca este ora 13.30, cred ca vom sta pana la ora 17.00 cand este ultima telecabina. Vom avea grija sa nu o pierdem, pentru ca veti pierde petrecerea din aceasta seara data in onoarea noastra, ma rog, a mea, cat si mancarea, vinul fiert- pentru adulti – si pentru voi, cele mai bune prajituri! Deci, ne miscam mai cu talent?!
Cei doi copii cat si mama lor, isi luara micile genti de langa ei si o zbughira inspre intrarea in pensiune.
De la spate, doamna Florescu aducea cu o fetita mai mare, pentru ca arata extrem de bine, era mladioasa si supla. Nici nu ziceai ca ar fi nascut.
Tenorul ramase sa o admire. Apoi isi ajuta soferul sa care si restul bagajelor. Pana la urma, Victor era si el un om, se purtase exemplar, condusese foarte bine, si in fond era platit doar sa conduca, nu sa duca in spate, sanii, haine de blana si aparate video. Nevasta si copiii, ca deobicei, profitau de spatioasa masina, si o incarcau in fiecare excursie, pana la limita cu toate prostiile.
Pranzul a fost excelent. Cei patru au mancat la inceput peste cu garnitura de brocoli, apoi friptura de porc, pentru cei mari, si gratar de pui cu cartofi prajiti pentru copii. Au baut si un vin al casei foarte bun iar la final, desi copiii tipau ca vor sa manance profiterol, fiind iarna, tatal a comandat placinte cu mere. Nu foarte incantati, copiii au lincait un pic din miezul placintei, facandu-si semne ca vor recupera ei la petrecerea de diseara din varful muntelui.
Dupa ce s-au plimbat un pic prin statiune si au facut niste poze in micul parc Sinaia, cei patru si-au sunat soferul. Obiceiul acestuia era sa nu ia masa cu familia Florescu, si toata luema se simtea confortabila cu aceasta situatie. “Pana la urma clasele inferioare se simt prost langa noi. Noi le facem un favor ca sa nu stea cu noi, ca i-am intimida, ar inghiti stramb” , cugetase la un moment dat, cu cinismul care uneori nu ii lipsea, doamna Florescu.
Cu toate acestea, aveau nevoie de Victor sus pe munte. Pana la urma erau doi dracusori de copii care puteau a cada in vreo rapa, “Doamne fereste!”, gandise sotia tenorului, si apoi, se simtea mult mai bine cand avea doi barbati care sa aiba de ea, decat unul, si acela destul de cu capul in nori.
Domnul Carol Florescu se tragea dintr-o familie de muzicieni. Era frumusel, avea buze senzuale si o caldura in ochii albastri care derutau si faceau sa roseasca, anumite vaduve, si chiar pe anumite neveste. Dar avea un pic de tendinta de ingrasare, si mai mult decat atat, nu facuse sport niciodata, asa ca Elisa nici nu vroia sa se gandeasca ce s-ar fi intamplat daca vreun urs ar fi incercat sa ii atace pe toti! Probabil Carol ar fi intonate o arie celebra in fata ursului hamesit, cu gandul sa il sperie, incercand in acelasi timp sa il indeparteze, agintandu-si manutele grasute!
-        Ce este asa de amuzant? Intreba curios Carol.
Fara sa vrea, Elisa pufnise in ras. Cei cinci, caci lor li se alaturase si soferul care cara tousi niste bagae pe care cei patru turisti nu puteau sa le mai tina in spate, se indreptau in pas alergator spre locul unde se putea lua telecabina. Era un deal si drumul devenea greu, mai ales pentru grasutii familiei, Erik si tatal lui Carol. Un pic nervos din cauza situatie, din cauza faptului ca simtea ca transpire pe dedesubt, dar ca nasul ii era inghetat, Carol se iritase un pic sic and isi auzise nevasta ranzand in spatele lui.
-        Ce sa fie. Nimic. Ma gandeam la un film de ieri! Ce ai domnule Paranoia? Daca vrei sa rad de tine, rad mai tare, stai linistit!
Cei doi copii incepura sa rada de-a binelea. Cel mai bine se simteau cand mama lor il punea la punct pe domnul Florescu. Cat despre Victor, acesta se multumi sa isi dreaga vocea, probabil ii venise si lui sa rada, dar se stapanise.
Masa a fost excelenta. Cei aproximativ 30 de invitati la petrecerea data in cinstea deschiderii Cabanei dar si pentru a sarbatori o colaborare alaturi de “Maestrul Carol Florescu” a fost una dintre cele mai reusite. Copiilor le era deja somn, asa ca au fost trimisi la culcare si au fost dusi pe sus, aproape, de catre sofer, care se descurca, remarca in gand Elisa, foarte bine si pe post de bona.
Mai ramasesera doar vreo patru persoane jos, in sufrageria cabanei, langa semineu. Restul oaspetilor, si ei, destul de obositi, se retrasesera incet-incet in camere, 13 la numar.
-        Deci ai 13 camere! Nu etsi superstitios draga domnule Georgescu?
-        Poti saimi spui Gica sau Georgica. Ca intre prieteni.
-        Bine Georgica. Ce parere ai? Nu tise pare ca e un pariu cu destinul? Stii ca avioanele nu au numarul 13 pentru pasageri?
-        Ba au…
-        Cum adica?
-        Nu ai avut niciodata numarul 14, doamna Florescu?
-        Daca stau sa imi aduc aminte, da, am avut, acum un an cand am fost in Egipt!
-        Ei bine, teoria mea este ca dupa 12, vine 13, chiar daca se deghizeaza in 14!
-        Hai ca m-ai dat gata cu asta Georgica.
Elisa se scula razand un pic stramb, si se indrepta spre barul imens din partea opusa semineului.
-        Da-mi voie sa te servesc eu, ii spuse patronul cabanei, venidn pe la spatele ei.
-        Ar fi bine sa te ocupi de ceilalti invitati. Trebuie sa iti amintesc, parca ti-am mai spus-o intr-o nopate mai demult: Sotul meu este gelos, irascibil, paranoic si uneori periculos! Rase femeia.
-        Bine draga doamna, ma voi duce sa imi servesc oaspetii, si va voi lasa pe dumneavoastra sa va faceti de cap la bar!
Soferul Victor avea chiar camera 13 care era cea mai mica, de doar o persoana. Celelalte camere erau duble, aveau chiar si doua dormitoare, dar el fiind singur, s-au gandit sa il puna in aceasta camera. Deodata auzi niste zgomote, o voce iritata care sopea ceva, spoi un sunet de palme. Victor isi salta capul pe perna ca sa auda mai bine. In lumina lunii, de pe balconul alaturat se puteau vedea doua umbre. Un el si o ea. Victor se intoarse pe partea cealalta si se culca la loc.
Cele doua zile trecusera ca prin farmec cu jocuri, sky, saniute trase de tati, mancaruri bune, vin si palinca si pentru cei mai sclifositi, Sampanie si Absint. Patronul Georgescu avea de toate in cabana lui. Din nenorocire, chiar in ultima noapte, cei doi copii ai tenorului, Erik si Denisa, se imbolnavira foarte grav. Aveau temperatura si transpirau intr-una. Pareau ca delireaza iar doctorul Filip care se afla printre cei invitati, se decise sa ii recomande mamei, care isi frangea mainile disperata, ca plecare familiei Florescu sa nu se faca in dimineata zilei de duminica, ci a doua zi, cand copiilor le-ar mai fi trecut febra.
-        Este foarte periculos sa ii scoatem pe copii in frig, mai ales ca observ ca nu au hainute foarte groase!
Carol Florescu ii arunca o uitatura ucigasa sotiei sale, care se uita in alta parte. “Ce mama denaturata!”
-        Asa ca va recomand – continua doctorul, sa stati inca o zi aici. Nici nu imi dau seama ce fel de boala sa fie. Pare un fel de raceala, dar pare mai profunda. Cu toate acestea copiii  nu tusesc nu stranuta..
-        Dar au 40 de grade! Ce Dumnezeule!
-        Da, este adevarat. Ma dapeseste …
-        Da, de aia ne ducem toti sa ne facem operatii in alte tari, ca pe medicii romani ii depaseste si o simpla raceala! Tipa Elisa Florescu.
-        Elisa! Te calmezi?! Mulumesc domnule doctor si scuzati-o pe sotia mea, va dati seama, este suparata…
-        Stati linistit! Am vazut la Cronica carcotasilor cum este parodiata. I se spuna “scorpia”, rase doctorul.
-        Da, da da… Tenorul care bagase ana in buzunar pentru a-i da profesorului doctor Filip cateva milioane pentru consultatie, se abtinu. Nimic pe lume nu il enerva decat sa i se mai aminteasca ca este un papagal.
In timp ce cei doi dragusori sufereau in camera lor, sotii Florescu, impreuna cu propretarul cabanei incepura un joc de carti. Cum aveau nevoie de inca cineva, il rugara si pe Victor sa se apropie.
Orele treceau pe nesimtite si pe la miezul noptii, Elisa a inceput sa caste.
-        Ma duc sa vad ce fac copiii.
-        Mergem si noi la culcare, spusera barbatii.
-        Eu chiar nu mai am de ce sa stau. M-ai facut rau la poker, doamna. Respectele mele.
Dimineata, cei doi copii se simteau si mai rau. Erau rosii in obraji, fierbinti si delirau. Elisa era plina de nervi, ca si tenorul care avea un spectacol la Filarmonica chiar in acea zi. Nu putea sa lipseasca, primise deja jumatate de onorariu de 10.000 de euro, in plus de asta, ce ar fi scris presa?! S-au decis sa lase copii sa stea cu femeia care avea grija de casa, domnul Florescu sa se duca inspre Bucuresti iar Elisa, ajutata de Victor sa caute un doctor foarte bun in Siania.
-        Suntem gata de plecare? intreba domnul Florescu.
-        Da domnule spuse soferul
-        Da iubitule.
-        O clipa, il batu pe spate Georgescu. O sa vin si eu spre Sinaia. Nu mai am provizii. Si apoi chiar nu este placut sa raman singur aici prea mult timp. In plus de asta eu nu am cum sa ii ajut pe micuti daca as fi acolo. Se descurca Geta si fara mine. Mai bine va ajut pe voi sa gasiti un doctor bun.
Mica trupa se indrepta spre prima telecabina din acea zi. In funicular se mai aflau cateva persoane, un barbat si o femeie, cu niste caciuli uriase in cap. Si cu niste fulare foarte mari care mai lasau doar varfurile nasurilor la vedere.
Elisa Florescu a avut un fior.
Urlete de groaza si de isterie. Apoi liniste. Nimeni din telecabina nu parea sa mai miste. Vehiculul se oprise deasupra prapastiei exact in momentul in care necunoascutii au inceput sa traga cu niste pistoale mari in familia Florescu si ceilalti oameni.
Elisa se ferise din fata pistolului, asa cum i se spuse, lasandu-l pe domnul Gheorghita sa incaseze glontul in locul ei. Cei doi asasini fusesera prinsi in propria capcana, pentru ca fusesera impuscati fara sa aiba parte de ajutor. Horcaiau langa trupurile domnului Florescu si al lui Gheorghita.
Cand orice zgomot inceta, Victor se ridica incet, apoi o ajuta si pe Elisa sa se ridice.
-        Poftim, acum ai ce vrei. Ai scapat de Carol, ai si vila, caci ai castigat-o la jocul de carti.
-        Dap! Sunt fericita! Te iubesc!
Victor parea un altfel de barbat acum. Avea spatele mai drept si radea intr-un fel anume. Isi privi pistolul din mana, pistol pe care il purta mereu, si pentru care avea permis de port arma, si apoi o fixa pe femeia ciufulita si manjita cu picaturi de sange pe obraz si pe haine, de la cei ucisi:
-        Mai am insa o singura intrebare.
-        Da iubitule!
-        Ce ai cautat cu Georgica azi-noapte pe balcon?

Dupa doua minute un alt foc de arma rasuna in linistea muntelui, chiar inainte ca telecabina sa se puna iar in miscare.

FINAL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu