miercuri, 11 februarie 2015

32.Asasinii lui Pinochio



Vecinii de dedesubtul apartamentul 167 din Drumul Tabarei au fost treziti, in plina noapte, de niste urlete salbatice care veneau de sus, de la etaj. Cateva batai in teava, apoi, in linistea care se facuse, vecinii au simtit cum parca se crapa tavanul de deasupra pe lor, si parca un sac cu ciment a aterizat pe podea.

-        Nelutule! Eu de data asta chem politia! M-am saturat de scandaluri iar in noaptea asta e prea de tot!
-        Gata Virginia! Nu vezi ca au tacut! Asta ne mai trebuie acum, sa dam declaratii la Politie. Poate ne ia si pe noi la intrebari si vad aia ca nu ne-am platit impozitele.
-        Ia taci un pic! Ce se aude acum?

Cei doi soti ciulila urechile si se apropiara de teava de caldura ca sa auda mai bine ce se intampla deasupra lor. Acum, parca o ceata de spiridusi misuna deasupra apartamentului lor, in casa lui Ghita Dumarel, poreclit de toata lumea Pinochio, din cauza faptului ca mintea foarte mult.
Dumarel era cantaret de muzica de petrecere si proaspat divortat. Fusese dat afara din vila soltiei, pentru ca nu contribuise ani de zile la cheltuielile familiei, si mai mult decat atat, isi inselase sotia de nenumarate ori. Iar cand nu o insela, macar inventa povesti cum ca ar fi inselat-o.

Cum la apartamentul 167 nu se mai auzi niciun sunet, cei doi soti Toporas s-au culcat la loc, fara sa mai cheme Politia.

Problema pentru locuitorii blocului 98 C a fost ca peste o saptamana, din apartamentul 167 a inceput sa razbata un miros suspect. Pana la urma, curajosi, niste vecinii au spart usa, si au descoperit cadavrul lui Pinochio care zacea in mijlocul casei. Tot blocul s-a adunat la usa mortului, pana cand presedinta blocului, Florentina Chitibus, a chemat Politia, si astfel oamenii au trebuit sa se imprastie ca potarnicile pe la apartamentele lor. Unul dintre locatari era ziarist la Blick, asa ca imediat stirea aparu pe site-ul ziarului, cu o poza cu fata vanata si tumefiata a lui Dumarel, dar nu si in interiorul publicatiei, pentru ca i se spusese de catre redactorul sef: “Cine mai este si asta? Nu il stie nimeni! Nu dai decat pe site, si doar doua randuri!”

Cei doi colegi de la circa de politie din Drumul Taberei Dodu si Bucur studiau cazul mortii actorului de cateva zile. Fosta sotie  ceruse ajutorul Ploitiei pentru inmormantare, pentru ca sustinea ca si asa Dumarel avea foarte multi bani sa ii dea si o lasase in fundul gol. Iar prima sotie cat si copii mai mari din prima casatorie, nu catadicsisera sa plateasca niciun leu. 
Ceremonia a fost scurta dar amuzanta. Au venit mai multi colegi actori ai lui Ghita, mai multe colege, prietene, fosti asociati, toti au binevoit, sa ii aduca un ultim omagiu. Adica sa ii arunce o picatura de whisky pe sicriu, avand in vedere ca Dumarel, desi nu era un alcoolic, era innebunit dupa whisky. De altfel, o alta porecla de-a lui era Whis-kas.
Fosta sotie, Margareta, o roscata inalta si supla, incerca sa isi ia un aer trist, dar nu prea reusea, pentru ca fostii colegi si prieteni ai fostului ei sot faceau glume macabre de genul:
-        Bai frate cum era Ghita! Era complexat ca altii au succes la femei si el desi le vrajea, fetele simtea de la o posta ca este taran si ca nu are un chior in buzunar. Dar tot mintea pe toata lumea ca are nu stiu cate partide.
-        Era ca in bancul ala: Sotul ajunge in zori acasa. Nevasta il intreaba, cu ton de cearta:
- Unde ai fost toata noaptea?
- Închipuie-ti, draga, chiar cînd sa plec acasa, secretara cea noua mi-a adus o cafea si mi-a zîmbit provocator. Cînd a pus cafeaua pe masa, i s-a deschis bluza si nu m-am putut abtine sa o sarut pe git, la care ea a devenit salbatica si ne-am pierdut amindoi capul. In final, am ajuns la ea acasa si am facut dragoste nebuna toata noaptea.
- Minti! Pun pariu ca iar ai incercat sa-ti instalezi rahatul ala de Windows.

Margareta nu putu sa se abtina sa mustaceasca, stiind ca barbatul ei, intr-adevar, o inselase cu niste taranci, dar, in schimb, fusese refuzat de toate vedetele momentului. Asa ca Ghita inventa tot felul de povesti cu diferite domnisoare din show biz, spre amuzamentul prietenilor lui, care stiind ca omul era amarat, chior de bani, ca nu avea nici 50 de lei in buzunar, nu faceau caterinca de el decat cand acesta pleca de la masa.
__________________

Cei doi politisti se imbracasera casual, ca sa nu fie recunoscuti, si se plimbau printre mormintele din juriul locului de veci al lui Dumarel, tragand cu urechea. Erau extrem de preocupati de caz. Era un caz APARTE. Mortul nu avusese nicio lovitura pe corp, decat cea cauzata de cadere, care insa nu fusese mortala, ci mai degraba o zgarietura. Barbatul murise dintr-un atac de cord combinat cu stare de panica, li se spusese.
Ce era curios pentru cei doi politisti era ca nimeni nu il plangea cu adevarat pe actor. Ba mai mult, toti asteptau sa se termine inmormantarea ca sa mearga sa ia masa la un restaurant italienesc din zona. Fosta nevasta facea si pomana respectiva, poate si datorita faptului ca avea o relatie cu patronul respectiv.

Locotenentul le-a dat mana libera lui Dodu si Bucur. 
Solutia pentru ca ancheta sa avanseze cat de cat a fost ca sa se intre in contul de Facebook al artistului. Cei doi politisti impreuna cu o asistenta, au stat aproape o saptamana ca sa studieze mii de conversatii pe care acesta le avea cu toate lumea. Intr-un final, dupa alte interceptari, Dodu si Bucur s-au infatisat in fata sefului lor, locotenentul Dobrescu, pentru a-i spune teorria lor in cazul mortii lui Ghita.


Lista lui Dodu si a lui Bucur:

1.  Margareta, fosta sotie. Dumarel i-a mancat banii, a vrut sa o insele, ba chiar a inselat-o cu doua vecine.
2.  Lita Unteanu – Fostul asociat. A uitat sa ii returneze 300.000 de euro, si apoi l-a barfit tutur prietenilor.
3.  Veta Chitac – vecina de la tara cu care Dyumarel a inceput prima aventura. A vrut sa o violeze in uram cu doi ani, apoi pentru ca sotul ei era plecat pe vapor ca si chelner, a reusit sa o aduca in pat. I-a furat din casa 10 milioane si din curte doua gaini si o rata.
4.  Fostul sef al lui Dumarel de la Teatru de comedie. I-a adus o gagica in pat, pe care el o recomandase calduros, dar gagica, o blonda de pe centura, l-a umplut de boli.
5.  Camelia Duta – fotomodel. Dumarel a vrut de nenumarate ori sa fie cu ea, si pentru ca nu a reusit, a imprastiat in presa zvonuri cum ca fotomodela este dama de companie si ca esti si foarte larga in anumite locuri.
6.  Mihai Dobre – sunetist. Dumarel avea si un program de muzica, si nu canta decat playback. De aceea avea nevoie de un sunetist. La ultimele nunti, Dumarel isi lua 10-20 de milioane, dar lui Dobre ii spunea ca a luat doar 3 milioane, asa ca ii dadea doar un million si jumatate.
7.  Lolla Oprescu – ziarista. Dupa ce a incercat in nenumarate randuri sa o cucereasca, pentru ca femeia nu a dorit decat sa ramana amici, Dumarel a imprastiat in anumite cercuri faptul ca el ar fi avut o aventura cu ea.
8.  Ion Adamovici – un evreu bogat pe care Dumarel l-a tepuit cu peste 400.000 de euro, si apoi l-a barfit in oras.
Dupa ce a zambit in barba, ascultand in liniste cele spuse de subalternii sai, Dobrescu a zis:
      - Eu zic sa facem asa…  
_________________________

Peste cateva zile, in incinta Facultatii de Drept, a fost organizata o petrecere caritabila. Evenimentul era unul exclusiv, asa ca numai cateva zeci de persoane au primit invitatie.Pe invitatie era specificata prezenta obligatorie, si ca este un eveniment sustinut de Politia Romana, astfel ca desi unii au incercat sa se sustraga de la petrecere, telefoane venite din partea organizatorilor l-au convins sa sa fie prezenti.

Surpriza a fost cand in interiorul aulei, in loc sa fire pancarte cu 
niste copii bolnavi, despre care se spunea in invitatia cu pricina, erau mai multe afise cu Ghita Dumarel.
-        Ce se intampla aici?
-        Am ajuns unde trebuie?
-        Este o farsa?
De dupa un panou, a iesit o persoana, si toata lumea din sala a inceput sa urle, speriata. Langa acea persoana erau cei doi politisti.
Barbatul era Dumarel, si era incatusat.
Locotenentul Dobrescu lua cuvantul :
-        Buna ziua si imi cer scuze pentru toata lumea, pentru ca a trebuit sa va pun pe drumuri in aceasta zi si sa va mint in aceasta luna. Nu a fost dorinta mea, ci a domnului Ghita Dumarel. Deobicei politia nu se implica in astfel de cazuri, dar acum am decis sa il ajutam pe domnul Dumarel, si evident si pe dumneavoastra, cei care sunteti inca amici lui, desi v-a facut, voit sau nevoit, foarte mult rau.
-        Buna ziua dragi prieteni, cati mai sunteti cu adevarat prietenii mei. Totul a inceput cu niste remuscari groaznice. In noaptea de 2 februarie am avut un vis oribil. Am visat ca voi muri si ca voi imi veti scuipa pe mormant, ca voi disparea fara sa fie nicio persoana langa mine, niciun om care sa ma iubeasca cu adevarat. Atunci am decis sa ma predau la Politie, dar am cerut ceva. Cum domnii politisti ma cunosc de cand eram un tanar cantaret, de acum 10-12 ani, si le-am cantat la nunti si botezuri, m-au ajutat. Totul cu acceptul sefilor din Politie. Am vrut sa indrept greselile. Poate nu am acum toti banii pe care vii datorez, dar voi incerca ca dupa ce ies din inchisoare sa ma revansez fata de voi. Imi cer scuze pentru toate rautatile pe care le-am spus. Parca intrase de cativa ani un drac in mine. Imi doresc doar sa ramaneti prietenii mei…
-        Bine Ghita! Asa ramane! Dar nu ne mai tragic tepe si nu mai mintii? Tipara cativa din sala.
-        Promit.
-        Auziti, am si eu o intrebare, e adevarat ca nu am vazut cadavrul, dar intelesem din presa ca a fost pozat Dumarel mort! Cum ati facut sa fie real totul?
-        Dumarel a avut o masca pe fata, si in casa s-au plantat niste substante urat mirositoare. Usa s-a spart intr-o marti, si nu oricine a spart-o, ci o echipa speciala de la noi, doi politisti deghizati in vecini, evident, cu acordul presedintei blocului, careia, apropo, ii datoreaza Ghita intretinerea pe patru luni. Politia a venit aproape imediat, dar nimeni nu a remarcat ca pe targa nu era nimeni, ci doar cateva perne invelite intr-o patura, in schimb, desi venisera 3 politisti, din apartament au plecat patru. Cat despre interpertarea "mortului", se stie: Dumarel este mare escroc, dar si un actor bun!

FINAL


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu