duminică, 15 februarie 2015

33. Dosarul Crimelor Mariei Tereza



Toate ziarele din Romania si toate televiziunile erau socate. Si toata opninia publica care urmarea stirile. De altfel, informatia, dezbatuta in fel si chip, in mii de unghiuri de abordare, ajunsese si in afara tarii. The SUN, BILD, Corriere della Sera si alte ziare importante din toata lumea discutau uimitorul fapt petrecut in Tara lui Dracula.

Stirea suna cam asa:

“Mai multi turisti romani, barbati, au fost gasiti morti sambata seara, in Romania, judetul Alba. Cele 7 persoane au fost descoperite intr-o rapa, fara organe genitale si fara limba. Cum nu s-au gasit deloc urme de la presupusii atacatori la locul masacrului, atat Politia cat si opinia publica vehiculeaza informatia ca este vorba despre un spirit malefic, si nu de o persoana sau de mai multe persoane. Se pare ca in acea zona inca bantuia o stafie a unei imparatese, Maria Tereza, care, in vremuri imemorabile, chema barbati intr-un castel, facea dragoste cu ei, apoi ii ucidea prin cele mai groaznice chinuri...”
___________________________
Inspectorul Zsolt era plin de nervi. In primul rand nu prea ii mergea calculatorul. Si cand ii mergea calculatorul, nu ii mergea internetul. Vroia sa caute nise informatii si nu reusea sa deschida paginile pentru ca intrau tot felul de reclame de care el sincer nu avea nevoie. Nervos, o suna pe secretara sa:
-       Irma! Vino tu eici. Fii buna te roog – spuse el cu accent unguresc – si imi aduu despre ace poveste de care am vorbit noi … cu castelu ala… chestia aia, povestea groaznica din vechime.
-       Bine sefu'! Le am deja aici. Si Irma ii puse sefului pe masa un teanc imens de date despre ...:
___________________


"Povestea groaznica" din vechime:

Pe teritoriul comunei Vintu de Jos din judetul Alba mai exista ruinele unui castel celebru, construit in urma cu cateva sute de ani de fostul guvernator al Transilvaniei, Gheorghe Martinuzzi. Exista mai multe legende cu referire la acest castel.
Una dintre acestea se refera la o comoara descoperita de pescari in apele Streiului, iar altele relateaza despre placerile trupesti ale imparatesei Maria Tereza, inecate in sange. Legenda a revenit brusc in actualitatea anului 2015, in urma cu doua luni cand trei barbati si-au gasit pe rand, sfarsitul in niste rape de la poalele cetatuii.

Potrivit barfelor locale: „Maria Tereza intra cu barbatii pe poarta castelului, ca atunci era canal de apa in jur, si, dupa ce petrecea cu ei, daca nu ii placea, ii ducea intr-o camera de la etaj si ii poftea sa intre acolo. Dupa ce barbatul o satisfacea pe printesa, aceasta tragea de o maneta si se desfaceau podelele si omul cadea in niste sabii ce erau asezate cu varful in sus”
Din camera cu sabii ar fi existat un tunel care comunica direct cu raul Mures pe unde toate cadavrele ajungeau in apa.
Cercetarile facute in incinta castelului nu au confirmat existenta unei trape sau a unui pasaj secret, dupa cum nu a fost demonstrata istoric nici posibilitatea ca celebra imparateasa sa fi vizitat vreaodata zona Vintu de Jos. Totusi, oamenii din zona isi amintesc ca in timpul cand a fost construit drumul care trece prin apropierea castelului, s-a descoperit un tunel care se afla intre castelul Martinuzzi si raul Mures, care curge la o distanta de mai putin de 200 de metri.
Batranii mai povestesc cum ca, in timpul furtunilor de vara, se aud urlete atat in perimetrul castelului, cat si la iesirea dintr-o grota situata pe un deal la aproape doi kilometri departare si despre care se spune ca ar fi fost una dintre iesirile de siguranta ale castelului.
Un fenomen greu explicabil s-a petrecut in luna august a anului 1975, cand, intr-o noapte cu cer senin, castelul a fost lovit de un traznet, a carui aparitie nu a fost explicata de catre specialisti nici pana acum. Singura parte din castel ramasa in picioare este pavilionul unde, se povesteste ca Maria Tereza isi arunca iubitii.
Despre Maria Tereza, care a avut 16 copii, se spune ca era amatoare de placeri trupesti. Satenii au o explicatie pentru toate aceste intamplari bizare, inclusiv pentru prabusirea misterioasa a castelului. Ei spun ca „odata si odata trebuia sa se intample, fiindca oamenii care treceau noaptea prin apropierea castelului vedeau lumini care jucau la geamuri si auzeau tipete”
________________________________


Zsolt avea ochii rosii. Rosii de atat citit. Era ora 2.00 dimineata, copii si sotia il sunasera, dar le spusese ca are treaba. Isi imagina o fata superba, mai mult ireala, blonda, inalta, cu fata alba, cu ochii albastrii care se uita la el, il chema inspre ea… S-ar fi dus si el, asa vrajit era de poveste. S-ar fi dus si el sa vada cum este castelul, cum este imparateasa cea cruda.
“Nu… Nu poate fi asta explicatia”- isi spuse.
A doua zi, Zsolt ii ceru Irmei dosarele complete ale celor sapte barbati morti in rapa de langa castel. Apoi se pregati sa vorbeasca si cu familiile mortilor.
_________________

-       Buna ziua. Comisarul Zsolt Sergossy ma numesc, Politia Alba. As vrea sa va pun cateva intrebari despre acest caz. Imi cer scuze, dar este datoria noastra sa afla cum a murit. Vorbesc cu doamna Niculescu?
-       Da… ii raspunse o voce de femeie de vreo 60 de ani.
-       Imi cer scuze, dar trebuie sa investigam moartea baiatului dumneavoastra.
-       Bine.. Va ascult.
-       Cum a primit invitatia Mihai in aceasta excursie?
-       Pai sa va spun. Mihai era depresiv, nu mai ii mergea bine in dragoste de mult timp. Era suparat. I s-a comunicat sa organizeze o excursie… el se ocupa de astfel de proiecte…Inainte sa plece nu mi-a spus decat: “Mama, este ceva ciudat cu excursia asta. Numele persoanelor mi se par dubioase.”
-       Atat stiti?
-       Atat!
-       Am inteles. Inca o data ma scuzati. Multumesc. ___________________________
-       Buna ziua.
-       Buna …
-       Sunteti sunteti doamna Robu?
-       Da…
-       Buna ziua. Comisarul Zsolt Sergossy ma numesc, Politia Alba. As vrea sa va pun cateva intrebari despre acest caz. Imi cer scuze, dar este datoria noastra sa afla cum a murit.
-       Nu am nimic de declarat!
-       Imi puteti spune cum a ajuns in acesta excursie?
-       Nu stiu… A zis ca vrea sa plece un pic din Bucuresti. NU mai pot sa vorbesc… Imi este rau.. La revedere!
_________________________________________

-       Buna ziua.
-       Alo?
-       Comisarul Zsolt Sergossy ma numesc, Politia Alba. As vrea sa va pun cateva intrebari despre acestcaz. Imi cer scuze, dar este datoria noastra sa afla cum a murit. Vorbesc cu doamna Nucescu?
-       Nu. Sunt fata ei. Mama este la psiholog…
-       Tatal dumneavoastra a murit intr-un accident… sau a fost omorat. Imi puteti spune ceva despre excursia respectiva?
-       NU stiu nimic. Si nu era tatal meu. Era sotul ei. Tata a murit cand aveam doi ani.

____________________________

-       Alo?
-       Buna ziua. Comisarul Zsolt Sergossy ma numesc, Politia Alba. As vrea sa va pun cateva intrebari despre acest caz. Imi cer scuze, dar este datoria noastra sa afla cum a murit…
-       Chiar nu stiu nimic.. Noi eram despartiti… De cateva luni. Am crezut sincer ca se duce cu aia…
-       Cu cine?
-       Florina Nicole, sau asa ceva…amanta lui din Franta! O tarfa.. O tiganca tarfa… Offfff..
-       Imi pare rau sa…
-       La revedere! Am zis la revedere!
________________________

-       Irma!
-       Da sefu?
-       In biroul meu te rog. Am ceva sa iti povestesc…

Dupa 20 de minute.

Irma avea ochii holbati si nu stia ce sa mai zica.

-Mai ce chestie, dom’ Sef… Deci nimeni nu stie exact.. Mai toate familiile nu vor sa discute.. Sau au ceva de ascuns, sau chiar nu stiau…Foarte dubios!
- E mai posibil sa nu fii stiut, decat sa fie un complot al tuturor sotiilor sau mamelor celor morti. Tu ce zici?
- Eu zic.. Nu stiu ce sa zic! Sunt o simpla secretara.
- Tu de ce ai omori pe cineva? Un barbat, mai exact…
- Dom’Sef… Ce intrebare este asta?!
- Ipotetic!!! Zi! Am nevoie de parerea unei femei.
- Hmmm.. O femeie ar ucide numai din gelozie, sau razbunare, sau ambele…

______________________
Bucuresti. A DOUA ZI.

Zsolt era un pic debusolat. Se plimba pentru prima data prin Bucuresti, Capitala Romaniei. Toate erau de zece ori mai tari decat in Alba. Traficul, frumusetea femeilor de pe strada, zgomotul, fumul, aglomeratia… Se opri la un restaurant gasit special de Irma.

-       Buna ziua domnule. Cu ce va servesc?
-       As dori un pahar de vin rosu. Am vazut ca serviti la pahar.
-       Imediat!
-       Si sa vorbesc ceva cu dumneavoastra.
Chelnerita, blonda, slaba, cu ochi albastri, zambi strengareste.
-       Ma tem ca nu este posibil… Sunt in timpul programului…
-       Comisar Zsolt. Alba. Sau vreti sa vorbesccu seful dumneavoastra, sa va lase?
-       Nu.
Fata, pe al carui ecuson scria Silvia, devenise un pic nervoasa.
-       Va aduc imediat vinul. Si apoi o sa vorbim.
-       Bine Silvia.
_______________________________

-       Deci Silvia v-a spus tot?
-       Tot! Clar o “iubeste” mult pe fosta ei prietena. Voi femeile sunteti tare ciudate. Daca va certati o data cu o prietena, o veti uri toata viata? Nu veti avea liniste pana nu moare in chinuri groaznice?
-       NU… Poate doar daca mi-ar fi luat iubitul…
-       Iubitii, in cazul de fata… accentua comisarul.
-       Mda..
-       Este frumos aici la Bucuresti, dar parca tot mi-e dor de Alba, de birou, de parc, de tine…
-       Si mie de dumneavoastra…
-       Irma… Esti sigura cu nu mai vrei sa vorbim si altceva?
-       Sa rezolvam cazul si promitem ca mergem la film domnule Zsolt.
-       Bine Irma… Maine vorbim... Eu insa cred ca deja l-am rezolvat…
_______________________________
A doua zi

O prezentatoare cunoscuta anunta la televizor stirea cap de jurnal:
O alta crima teribila zguduie Romania. Cel care se ocupa de “Dosarul Maria Tereza”, comisarul Zsolt
Sergossy a fost gasit mort in camera sa de la Hotelul Mures, din Bucresti. Dupa toate probabilitatile a murit otravit. Comisarul este a 8-a victima a Fantomei Maria Tereza…
________________________

Dupa un an

Irma se plimba pe munte. Urca incet, pentru ca era o persoana destul de corpolenta. Bruneta, oachesa, ardeleanca get-beget. Careia ii placea pastrama si slana cu ceapa. Si palinca. Trecuse un an de la cele intamplate in munti si de la moartea sefului ei.
Era tot singura. In mintea ei erau mai multi de daca… care innotau periculos … indreptand-o spre o depresie crunta…
Daca nu ar fi simtit in vocea comisarului ca el si-a dat seama de tot… Daca blonda ei fosta colega din Bucuresti ar fi jucat mai bine teatru… Daca doi din cei morti ar fi avut totusi o legatura si cu Maria, colega Silviei… Dar nu! Nu a fost bine… Cei cinci fusesera si cu Maria, stripteosa, dar numai cei sapte au fost numai cu ea, cu Irma. Ii santajase sa vina in excursie ca sa ii adoarma. Ii adormise, se distrase cu ei. Erau toti fostii ei iubiti…De la primul, la ultimul. Toti din Bucuresti. Pentru ca ea facuse Facultatea de Politie in Capitala. Si apoi Zsolt. De care se indragostise. Pentru el facuse aceasta crima. Crime… Ca sa aiba trecutul curat. De asta refuzase sa se intalneasca cu el toti acesti ani. Cele sapte greseli din trecut, facute la betie, sau cand eraplin de hormoni… o copila proasta. Daca s-ar fi abtinut… Ii ramasesein minte momentul in care primul ei iubit, studentul la Politie, deschisese ochii atunci cand ii taiase membrul. Urlase… Apoi a murit. Ca si ceilalti sapte. Sapte otrepe.. Otrava aceea era buna. Trebuia sa o recomande altor criminali.

Luase apoi avionul ca sa ajunga mai repede la Bucuresti la Hotel.
 A intrat in camera mituind-o pe camerista. Avea o peruca blonda …
El era la baie… Cafeaua era pe masa. Logic. Stia ca el nu bea niciodata cafea decat in birou. Doua pastile si gata drumul spre Rai, sau spre Iad. Adio barbat frumos…
Gandurile invalmasite o facusera sa uite ca se afla pe munte. Irma era la marginea stancii. Jos, in prapastie, se vedea superb: albastru-argintiu-verde. Aerul era asa de pur, de curat… “Asa trebuie sa fie in rai”, gandi ea.
O floare violeta dansa in bataia vantului de primavara.
Esarfa rosie a Irmei a ramas agatata de stanca in timp ce trupul ei a ajuns in fundul rapei.

FINAL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu