duminică, 18 ianuarie 2015

11. Dracula Lady (Oglinda blestemata) (Partea 1) - "Blestemul vrajitoarei"

Dragii mei cititori ai blogului si prieteni ai mei, nu v-am abandonat, asa cum nu mi-am abandonat proiectul. Am ramas putin in urma, dar recuperez azi. Am scris un scenariu POLITIST-FANTEZY, foarte lung, de film de LM. Il impart in 4 parti pentru a fi mai usor de citit de voi. Va pup si astept mesajele si parerile voastre!


Dracula Lady (Oglinda blestemata)
PARTEA 1

Pe ecranul negru, înainte de orice titlu de generic, următoarea fraza

                                 INSERT:

“Dragostea adevarata nu a avut niciodata o cale neteda.” (William Shakespeare )



                                        
SINOPSIS:
 
Personajul principal feminin, Bianca Luan  (o fostă ziaristă de monden), soția lui Chi Luan, adică a fratelui ambasadorului Coreei în România, Li Luan, aude la o bârfă între prietene de un experiment ocult în care se folosește o oglindă, la miez de noapte, pentru a-ți vedea viitorul sau trecutul. După câteva zile, Bianca face acest test, singură în casă, pentru că soțul ei îi dăduse un telefon cum că întârzie la cină. Ea face acest lucru pentru că se plictisea dar că să le demonstreze prietenelor ei că totul ar fi o prostie. Doar că, în momentul în care demarează acest experiment, din oglindă apare, nu viitorul ei, ci trecutul străbunilor ei... În doar câteva secunde, vede datorită imaginilor sângeroase care i se perinda prin față ochilor, că de fapt persoană vinovată de sadism, tras în țeapă și vampirism, nu este Vlad Țepeș, ci ceea care părea sfioasă și îndurerată Anastasia, soția lui Țepeș, zisă și Ana. Astfel înțelegem că Anastasia (Lady Dracula) este de fapt, adevăratul vampir din istoria zbuciumată a României. 

1. INT. SEARĂ.
 Bar oriental cu narghilele din centrul Bucurestiului.
 Mai multe fete și femeie tinere, cu aspecte diferite (grase, slabe, blonde, brunete etc) stau de vorba și râd. Unele dintre ele fumeaza narghilea, altele beau cate un pahar de vin. Râd, închină paharul. La un moment dat, lângă ele vine o țigancă cu un coș mare și cu un buchet de flori în brațe. Se uită la fete dar fetele nu o bagă în seamă. 
 - Pupa-v-aș gurița, frumoaselor... Vreți să va dau în cărți? (spune țiganca)
 - Ei na, cărțile sunt mincinoase! (spune o fată cu voce pițigăiată)
 - Nu cărțile, ci ea! (spune altă fată, cu voce înceată ca să nu fie auzită)
 - Asta o credeți voi! Cărțile mele spun mereu adevărul! (țiganca este deja enervată)
 
  Fetele șușotesc între ele. Fetele tac un pic, apoi, una din ele, mai pusă pe glume, ia atitudine.

 - Bine tiganco. Noi îți dăm câte un leu fiecare, dar spune ne doar cine ne iubește! Altceva nu vrem să aflăm! (ea era Bianca, o fată frumoasă, delicată, brunetă, albă la față și cu niște buze senzuale)
 - Bine frumoaso. (țigancă o privește fix apoi îi zâmbește. Scoate un pachet de cărți de joc, îl amestecă impecabil fără să se uite la ele. Apoi, o pune să tăie cărțile. 
 - Ai iubit o singură data, dar acum foarte mult timp. Acum nu iubești cu adevărat. Dar ții la omul tău. Ți se va întâmplă ceva și.... și o să ...
 - Ce s-a întâmplat, ce zice cartea , mai dragă ?(Bianca râde)
 - Îmi arată asul de inimă neagra întors. Nu e de bine...
 - Păi și pe cine am iubit? Sau pe cine voi iubi mai mult decât pe soțul meu?! Nu vrei să ne spui? 
 Țigancă face fețe, fețe...
 - Bine, hai lasă-ne, atunci...
 - Poți să aflii dacă faci vraja cu oglindă.... Dar mai da-mi doi lei sa ți-o zic...
 - Da-i fată, că sunt curioasă ce o să mai inventeze...
 - Ia banii! Acum spune!
 - După ora douăsprezece noaptea, într-o noapte cu luna plină, să nu fie nicio lumina aprinsă în casă, uite-te bine în oglindă, și o să vezi ceva ... Ori viitorul, ori trecutul... 
 Țigancă pleacă, înhățând banii de la fată, lăsându-le pentru câteva clipe pe fețe cu gurile căscate. 
- În multe zone ale lumii , există tradiția că , atunci când este cineva mort într-o casă , să se acopere toate oglinzile până când trupul este scos afară , astfel încât sufletul decedatului să nu rămână prins pentru totdeuna într-o oglindă.Există , de asemeni , superstiția că dacă o persoană se uită într-o oglindă la imaginea reflectată a unui mort , atunci ea poate zări însăși față diavolului, spune una dintre ele, o fata cu ochelari.
 - Hai mai, lasă-mă cu prostii de astea. Cred că le-a citit de pe Internet! ia uitați ce scrie aici (s pune o fata cu parul vopsit in rosu, cu cercel in nas): "Definit și că o metodă de divinație într-un glob de cristal, scrying-ul desemnează și o superstiție prin care o tânără femeie își poate vedea viitorul soț dacă se concentrează și pune acesta întrebare la miezul nopții , în timp ce își piaptănă părul în față unei oglinzi lângă care se află o lumânare aprinsă.
 
 - Credința despre sufletele văzute în oglindă poate explică de ce , în poveștile despre vampiri , aceștia nu pot fi văzuți într-o oglindă. Dacă vampirul este o ființă deja moartă , el nu are suflet...
(fetele continua sa vorbeasca despre aceasta, razand din cand in cand... Fade out)

2. INT. SEARĂ. Bal Mascat în Palat.
 
 Într-o încăpere mare, un parter de Palat frumos decorat, sunt mai multe persoane publice, demnitari, politiceni, îmbrăcați în diferite personaje tradiționale românești a regi, regine, Ileana Cosânzeana, Balaurul, Păcală, Greuceanu, Piticul Barba Cot, prinți, clovni, fluturi, dar și personaje din folcorul coreean (a¦), pentru că era un Bal Româno-Coreean la ambasada Coreei.
 Toată lumea dansează pe o muzică modernă. Un chelner îmbrăcat în greier servește invitații cu specialități coreene și cu băutură. Se aude un murmur.
 Din capul scărilor pășește Albă că Zăpada însoțită de Vanatorul. Erau Bianca și soțul ei, coreeanul, fratele ambasadorului, deghizați în personaje de poveste. 
 Capetele se întorc, mai multe persoane discută despre nouă prezența la petrecere.
 -            Cât este de frumoasă! Cine este?
 -  Este Bianca Luan, fostă Popescu, știi tu, ziaristă aceea de apărea mereu la TV în scandaluri.
 -                                   E na!
 -  Da. S-a căsătorit cu Li Luan, cântărețul, fratele ambasadorului.
 -                      Frumoși amandoia¦
 -  Da, dar ce noroc pe ea, fac parte dintr-o familie bogată. 
 -  Lasă, că și ea este superbă! Ia uite ce ochi, de privire, ce para¦
 -                      Cred că e perucaa¦
 -  Nu, dragă. E părul ei. Uite-te la rădăcină. Și se vede că se iubesc foarte mult, uite cum se uită la ea. Dar cine e soțul ei, că tot n-am înțeles?
 -  Băi soro, ești proastă?! Bianca e soția fratelui ambasadorului Coreei în România, Li Luan, un cântăreț de muzică pop celebru. Știi tu, ăla cu piesă aWo Wo Wo”.
 -  Aaaaa, știu acum, fetiță mea o cântă mereu.  -        Bianca și Chi Luan s-au cunoscut cA¢nd Chi Luan a ajuns la București A®mpreunÄ cu fratele lui, Li Luan, și a fost o micÄ petrecere la ambasada, unde Bianca a venit A®n calitate de ziaristÄ. 

 -      A, de asta n-am mai văzut-o pe la televizora¦
 -      Păi da, că de când s-a căsătorit, Bianca nu mai face presă, și vrea să se apuce de design vestimentara¦ Ce să zica¦
 -      Poate are și ea dreptate. A zis ea odată la TV că simte că presă s-a transformat în ultimii ani aintr-un fel de mocirla”.
 -      Hm, și când scria de mine că m-am îngrășat, nu era presă mocirlă?! Sau de ține că nu cânți bine?!
 -      Ai dreptate! Hai noroc!
 Tocmai atunci, Albă că Zăpada a Bianca, coborâ scarrile și trecea pe lângă ele zâmbind, iar cele două femei, VIP-uri în România, închinară câte un pahar și îi zâmbiră suav și ele, apoi făcură pe la spatele ei o grimasă de dispreț.
 
  FADE IN


VA URMA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu