sâmbătă, 31 ianuarie 2015

Despre mine. Berceniul, cartile, muzica si ceva despre prietene si presa.


Cum v-am promis, o sa mai scriu si despre mine....
Am facut ochi intr-un cartier smecherit din Bucuresti, unde s-a nascut o parte din crema hip-hop-ului mioritic. Mereu mi-a placut, poate v-am mai spus, sa dansez, sa pictez, sa joc teatru, sa scriu mai apoi si sa fac fotografii dar poate cel mai mult: sa cant. 
Berceni.... Am facut scoala 96 si Liceul Octav Onicescu iar mai apoi am intrat la Universitatea Hyperion, Facultatea de Jurnalistica. Pentru ca lumea era prea scortoasa acolo, si universitatea la capatul lui 102 (brr), am preferat sa ma mut in centru, langa Club A, la SSJ – Scoala Superioara de Jurnalistica. Am ales bancile pe unde au stat – asa mi s-a spus -  Andreea Esca si Berecleanu si i-am avut profesori ,printre altii, pe S. Ovidiu Balan, Turcescu, Ovidiu Ioanitoaia, Jana Gheorghiu, Pruteanu, Klinger, Gabi Stanescu, Bilbie, Cristi Brancu etc.
In primul an, la Hiperion, m-am dus sa fac practica la ziarul ZIUA, unde m-am mutat de la Investigatii la Social dar am trecut si pe la Cultura sau Sport. Dar si politic. Imi placea sa scriu mult si de toate.
Insa mondenul, clar, pe atunci, era pasiunea mea. Am ajuns la VIP prin Brancu si acolo am stat vreo 3 ani.
In acea vreme, de la 18-19 ani, am vrut sa ma descurc de una singura, asa ca m-am mutat singurica in buricu’ targului, in cea mai scumpa cladire de pe timpul comunismului, blocul Caltron de pe Campineanu.
(Am uitat sa va zic nu am uitat nicio clipa de actorie, si ca in tot acest timp am aparut si in 3 filme: Expeditia (1989), Termius Paradis (1997) si Filantropica (2000). )

Dar sa revin la revista VIP, prima revista de monden din Romania.
Am cunoscut acolo o mana de oameni extraordinar de buni profesionisti si inteligenti.... Cu unii m-am certat, cu unii mi-am intrerupt relatiile, cu altii sunt prietena, sau oricum, cand ma vad intamplator, imi vine sa ii iau in brate. Se stiu care sunt, nu ii mai pomenesc aici. Cu doua dintre fete/femei, am plecat in aventura Gardianul – in 2002, toamna. Aventura a mers bine, mondenul fiind pe acea vreme cea mai citita pagina din tot ziarul.
In paralel am inceput sa iubesc sportul, mai ales fotbalul - probabil faptul ca fetele acelea vorbeau non stop despre acest sport m-a provocat oarecum... - , dar am inceput nebunia cu trupa Ecstasy, cunoscand-o, prin vara lui 2002, pe Alina, colega mea de trupa. Trupa a prins instant. Dupa un articol desprenoi, au inceput sa curga invitatiile pentru a aparea in show-uri tv si chiar cateva concerte. Laura Olteanu s-a ocupat de look-ul nostru, pentru inceput. Si primele fotografii ni le-a facut celebrul Fluster.
In acelasi timp, cand mai aveam timp, mai scriam la romanul meu, care pana la urma s-a chemat Fetele lui Jimmy, sincer, inspirandu-ma din viata unuia din cei mai fustangii si betivani baieti pe care i-am cunoscut, un fost iubit al unor prietene de-ale mele, Laurentiu, zis Jimmy. Un tip inteligent, dar ... nu stiu, nu gasesc cuvantul... Dar "neok", ca sa zic asa.
Dar nu sunt aici ca sa ii fac reclama lui Jimmy, asa ca sa revin.
- In tot acest timp, am mers pe mai multe fronturi cu presa… am facut la un moment dat practica in PRO, direct la Stirile Pro Tv – asta se intampla cand eram inca la ZIUA, si scriam deja in suplimentul cu iz monden si studentesc, Tinerema. - 
Am lucrat vreun an si la revista TABU  cu alt nume - gratie Alexandrei, fosta mea colega de la Hiperion; si daca tot am ajuns aici, marturisesc, eu am fost cea care am declansat scandalul cu sarutul divelor Marin –Radulescu (care pana la urma nu a mai avut niciodata loc).
Am plecat de la Gardianul intr-o alta mare provocare, XMAGAZIN. O revista –tabloid, de mistere si scandal.

Am ajuns la final de vara 2005, editor coordonator la XMAGAZIN, intr-o perioada de criza ptr acea publicatie. Apoi m-am transferat la SOC. Am fost pentru aproape 6 ani, red sef la la SOC si edit coord la revista ZAU/ulterior CE!! AM scris in revista Hustler sub pseudonimul Bella Chat.

(am scris de-a lungul timpului sute de mii de articole si multe dintre ee au fost BOMBE de presa, dezvaluiri grele sau interviuri rarisime.. )

Trupa Ecstasy a mers o vreme bine;  in ajun de un Craciun, prin 2007, am cantat pe aceeasi scena cu Sonique, dar am si avut concerte de-a lungul anului la Pitesti, Navodari, Iasi, Buftea etc - dar si in restaurante si cluburi din tot Bucurestiul.

Bella Chat

Mi-era drag de ea desi nu o respectam. Am "nascut-o" dintr-o joaca. Pe ea, personajul Bella Chat. Dar nu am fost atenta si Bella m-a inghitit pe mine intr-o vreme. Habar nu am cum arata. Desi, banuiesc ca semana un pic cu mine, sa nu?! Sau o fi fost vreo blonda perfida si rece ca Sharon Stone?
Bella a fost pseudonimul meu si cea care este raspunzatoare cu divertismentul literar  pret de vreo 15-20 de minute in 4 pagini din Hustler.
Hustler... Mi-a placut mereu ideea de a scrie acolo. Hustler! Wow! Larry Flint~!  WOw! De cate ori venea fostul nostru director in tara il intrebam ce mai face Flint. Mi-ar fi placut sa il cunosc. 
Sigur, Bella exagera. In tot ceea ce facea. 
Ideea mi-a venit de la un amic care m-a criticat initial pe blog, dar in mod constructiv, precum Demaio de exemplu, Scaevola. Intr-o zi, se poate sa fi fost o zi de mai, i-am dat Fetele lui Jimmy in forma de doc si frunzarind-o mi-a zis: Tu trebuie sa scrii un roman porno. Mi s-a facut sila la inceput. Apoi am inteles ce vrea sa spuna Scaevola. Adevarul e ca asta imi placea sa scriu - ATUNCI- acum vreo 5-6 ani. Asta ma facea sa fiu in priza. Acum sunt pregatita sa scriu ceva “greu”.
;)

 va urma

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu