duminică, 18 ianuarie 2015

13. Lady Dracula (Oglinda blestemata) - Partea 3- "Atingerea de gheata"

Lady Dracula (Oglinda blestemata) - Partea 3- "Atingerea de gheata"

7 .BENZI DESENATE. EXT. ORAȘ AMERICA.
 
 
 Se povestește pe scurt cine era John Smith.
 
 
 John Smith era băiatul unor emigranți, tatăl lui era american și mamă lui era româncă. Secretul stă tocmai în descendentă lui John Smith, Mamă lui provenea dintr-o familie de vânători de vampiri.
 Din John Smith și coreeancă se naște un băiat, care moștenește aptitudinile străbunicii sale, care la rândul ei, era descendentă dintr-o familie de vânători de vampiri. Acest coreean care va fi personajul principal, va ajunge peste 30 de ani să o vâneze pe Lady Dracula. El nu știe că are aceste calități. Abia ajungând în România află de calitățile străbunicilor lui, și începe să își folosească aptitudinile că să poate a o extermine de Lady Dracula.
 
 În științele oculte există acel test care se face cu lumânarea în față oglinzii. Casă este în beznă și pe un scaun sau masă se pune un sfestnic cu o lumânare. Bianca începe să se uită în oglindă. Se spune că după o anumită perioadă de concentrare, există șansa să îți vezi viitorul sau trecutul în oglindă.
 
  Unul din străbunicii coreanului John Smith, vânător de vampiri pe timpul lui Țepeș, a încercat la comandă unui boier, să o ucidă pe Ana - Lady Dracula, doar că s-a îndrăgostit de ea, dar această l-a ucis, în schimb a reușit să facă altceva. A întemnițat-o în oglindă. Că să scape de oglindă, trebuia că un descendent de sânge de-a ei, să facă jocul cu lumânarea, adică fix, ceea ce făcea Bianca de câteva minute în oglindă să din dormitor.
 
 În acest moment, spiritul malefic al Anei Țepeș (Lady Dracula) se întrupează în Bianca.
 Zâmbet sardonic, și Bianca sare pe fereastră îmbrăcată în rochia de seară cu care îl așteptase pe soț.
 
8. INT. ZI. VILA Bianca
 
 Cafea de dimineață. Li Luan și Bianca.

  - Dragă mea, ești puțin schimbată... sau mi se pare... Ai cearcăne, sper că nu te-am trezit când am venit, am ajuns, cred, pe la 3.00 dimineață. Tu însă păreai că dormi, erai că un înger...
 - Nu dragul meu... Bianca, zâmbește misterios, rotind încet cu linguriță, în cerculețe lărgi cafeaua.
 
 - Nu știu, dar chiar ești astăzi foarte specială. Paloarea asta îți da un aer foarte sexy...
 - Știu eu, o fi de la vremea¦ 
  
  În acest timp, poștașul sună la poartă, și bagă pe sub ușă câteva ziare și plicuri.
 
   - Iubită mea, vrei să îmi aduci ziarul te rog, că eu vreau să îți fac un suc de portocale, poate te mai înviorează.
 
 -       Prefer de rodii. Nu știu, am așa o poftă.
 
 -       Bine iubite mea! Se face!
 
 
 Bianca se duce spre poartă, ia ziarul și i-l aduce soțului ei, care îl deschide. În acel moment scăpa pe jos, pe gresia albă din bucătărie, paharul care se fărâmițează în zeci de bucăți de sticlă, iar sucul se împrăștie în bobuite mici, roșii. (Totul se filmează cu incetinistorul.)
 -Doamne! Nu este adevărat!
 - Ce s-a întâmplat dragul meu?
 - A fost ucis fratele meu! Uite-te ediția a două din Libertatea! Este mort, mort, dragul meu frățior... cine putea să facă așa ceva... De ce?!
 - Serviciile secrete... poate?
 - Doamne!
_____________________

9. INT ZI Palat Cotroceni.
 
  
 Într-un cabinet din Cotroceni, amorsa cu președintele României, care vorbește cu un bărbat, în costum negru, coreean. Salutări politicoase, ușoară îngrijorare pe chipul coreanului. Gărzile de corp stau nemișcate. Nu se mișcă niciun mușchi pe față lor.
 
 Cadrul se termină cu un GROSPLAN sau PLAN DETALIU pe ochii negri migdalați ai coreanului. Acesta este foarte supărat.
 
 Bărbatul în costum negru este un reprezentant al Poliției coreene care a venit să studieze cazul morții ambasadorului Coreei la București,
 
____________________
10. INT SEARA> HOTEl.
   Polițistul coreean primeste un mesaj (pe e-mail).
(pe larg)
Polițistul coreean este de fapt nepotul prostitiatei coreence făcut cu un american, și de fapt află că este un strănepot al boierului român care știa să ucidă vampiri și care a închis-o pe Ana Lady Dracula în oglindă. Se va duce la o ghicitoare pe centrul vechi al Bucureștilor, care îi va ghici în palmă și îi va spune cine este.
________________ ____________________

11. INT VILĂ BIANCA (NOAPTE BUCUREȘTI)
 
 Bianca se înfășoară într-o mantie neagră. Apoi coboară cu o lumânare în mână scară și ajunge la parterul vilei unde locuiește. Deschide o mică debara și scoate dinăuntru o mătură lungă. La lumina lumânării vedem că față ei este mult mai neagră, că părul s-a albit și că are unghiile lungi și negre, iar degetele de om bătrân. (Plan detaliu cu mână femeii)
 Această șoptește:
 "Trebuie să beau sânge de om în seară asta, altfel mâine o să îmi fie rău, nu o să mă pot ridica din pat pentru recepție... Și o să se vadă că îmbătrânesc. Dacă ucid un om astăzi, o să fiu chiar mai tânără decât vârstă mea! Dar pe cine?!"
 
 Bianca se plimbă prin bucătărie, fumând o țigară, învârtind mătura, și părând că se gândește la ceva. La un moment dat se oprește și se uită la masă pe care se află o revistă de mondenități deschisă.
 Detaliu revistă. Detaliu titlu revistă, articol și poză:
 
 "A fost desemnat cel mai sexy politician: prim-ministru a fost ales cel mai hoț bărbat la Licitația caritabila de 8 martie! După eveniment, Mishu Dobrescu a părăsit Bucureștiul cu decapotabilă să, și înconjurat de câteva <prietene>, s-a îndreptat înspre munte, unde se pare că va stă în acest wee-lend la Castelul Bran, care i-a aparținut lui Vlad Țepeș..."
 Plan detaliu pe ochii verzi-negri, plini de ură ai Biancăi. Plan detaliu buze roșii Bianca care spune"
 "Nu credeam că în noaptea asta o să ajung la munte... Bine că Li se întoarce acasă abia mâine seară."
 Cut


  12. INT NOAPTE ACEEAȘI CAMERĂ
 Fereastră care se trântește și perdeaua roșie care flutură în noapte. Cameră ininteaza spre ferestra deschisă și se poate observă luna rotundă, mare, sinistră.
  __________________________

13.  INT ZI
Palatul Cotroceni.

  - Nu merge deloc anchetă. Au mai murit doi români și un coreean, din gărzile de corp, spune președintele.
 - Cineva face mișto de noi!
 - Ce păzesc serviciile secrete?
 - Totul a fost filmat, nu s-a văzut nimic. Era întuneric, și la un moment dat ofițerii noștrii au cazutjos fără niciun cuvânt, domnule președinte!
 - Este inadmisibil. Mă sună mereu din Coreea! Și știi că președintele lor e un pic cam...Îmi este un pic teamă să nu inceapa cel de-al treilea război mondial!
 
 30 de secunde liniște.

 Un ins micuț, cu mustață și ochelari ridica două degete. 
 - Domnule Presedinte... Îmi permiteți... Aș vrea să va spun ceva.(este balabait)
 - Da Cristoiule. Dar spune repede.
 Președintele, se uită enervat pe deasupra ochelarilor la individ.
 - Repet, spune repede că semnez niște documente importante.
 - V-aș sfătui să îl aduceți să rezolve acest caz pe Ionescu. Brad Ionescu...n era cel mai bun la un moment dat...
 - (Presedintile ridica voce) Ionescu era cât pe ce să fie acuzat de trădare când a menifestat împotrivă mea și a președenției aproape gol în Piață Constituției! Să nu mai rostești acest nume!
 - Îmi permiteți domnule președinte, dar Ionescu milita pentru o greșeală de-a fostului prim-ministru care a tăiat pensia pensionarilor. Și dvs ați râs atunci... 
 - Hmmm...
 - Sunt convins că Ionescu va rezolva acest caz, pentru că își da seamă că așa ar putea reîntra în Servicii...
 - Nu știu ce să spun...
 
 În acel moment, ușa cabinetului se deschide cu zgomot, un ins gras, chel, îmbrăcat în costum militar, transpirat, își scoate șapca și salută, apoi spune pe nerăsuflate.
 - Grav Domnule Președinte. Prim ministrul nostru a fost găsit mort azi dimineață la Bran!
 
 Președintele se întoarce către Cristoiu.
 - Ok! Sună-l pe Ionescu! Urgent!
 
14. EXT ZI
Grădină castel Bran. Este o zi mohorâta, cenușie.
 
 Comisarul Ionescu și Comisarul coreean se plimbă. Se uită la pietrele vechi, la flori, și discută din când în când în engleză. 

_________________________

15. EXT SEARA PARC
(Bianca) Se dadea in leagan. Vedea copacii deasupra ei, flori de tei si cerul albastru si stele. un parfum sublim. Deodata avu senzatia ca cineva din alta lume este lenga ea. Se atinge si i se pare ca aratarea este de gheata.
_________________________

 VA URMA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu