duminică, 18 ianuarie 2015

15. Lady Dracula (Oglinda blestemata) - Partea 5 - "Vanatoarea de vampiri"

Lady Dracula (Oglinda blestemata) - Partea 5 - "Vanatoarea de vampiri"

EXT. NOAPTE> LITORAL.
Politistul arunca oglinda in mare.

19. (Politistul Coreean reuseste sa rezolve acest mister. El reuseste sa scoata din trupul Ioanei care aproape se inecase, spiritul malefic al lui Lady Dracula – Anastasia, si sa o inchida intr-o oglida. De teama ca nu cumva cineva peste secole sa scoata din loc la iveala spiritul malefic al Anei, arunca oglinda in apa care se pe stanci in mii de bucatele...)
_____________

20. EXT DIMINEATA. Bucuresti

Polițistul coreean se îndreaptă spre un aeroport într-o dimineață, citind un titlu dintr-un ziar care spune:
“Serviciile Secretele Coreene în colaborare cu cele din România, au reușit să prindă pe ucigașul în serie al prim ministrului roman, ambasadorului correan, dar și al altor persoane, și a fost închis într-o închisoare de maximă sigiranta. Din păcate, din cauza acestei tragedii, avem și o victimă colaterală, Bianca Liuan, cumnata ambasadorului mort, a fost închisă într-un spital de boli nervoase pe o perioadă nedeterminată...”
 
  

21.  În urmă cu 500 de ani
 
 4. INT. CASTEL a seminintuneric
 Cameră se îndreaptă înspre un jilț domnesc unde era căzută o femeie foarte frumoasă, brunetă, îmbrăcată într-o rochie din anii 1500. PRIM PLAN față femeii. Se observă că este foarte albă, frumoasă, din gură un pic deschisă îi iese o picătură de sânge. 
 O rază de lumina încearcă să între prin fereastră mică acoperită cu tot felul de covorașe cu motive românești tradiționale. Ochii i se zbăteau și la un moment dat i-a închis. Spre ea se îndreaptă un bărbat înalt, îmbrăcat în costum de luptă, armură, coif, cizme din metal, cu o coroană pe cap, părul lung și cu o bărba și o mustață neagră. Se apleacă spre ea. 
 
 -      Ce a pățit?
 -      Mărite Împărat, am găsit-o așa de trei ceasuri, de aceea am trimis un sol să va cheme. Credem că este pe moarte, deși este tânără..
 -      Respiră, vada¦
 -      Da, Măria Ta, respiră, dar de câteva ore, îi este din ce în ce mai rău. Exact de când a cântat cocoșul.
 -      Câte ceasuri sunt acum? 
 -      Să fie orele șapte dimineață Stapanea¦
 Prim plan pe ochii verzi ai femeii. Apoi femeia își deschide buzele cu greutate, și spuse, parcă, cu ultimele puteri:     
   
      - Închideți odată fereastră ceea! Că altfel am să mor! Acoperit-o! 
 -      Acoperiți îndată lumina! Îi face rău! Spuse Vlad Țepeș. 
 -      Stăpâne, îndată! 
 
 În câteva secunde lumina care răzbătea din fereastră deshisa s-a acoperit. Lumina din încăpere devine și mai întunecată, pajii aprind însă câteva lumânări. Senzația este că femeia căzută pe jos este aproape de moarte. 
 -      Aduceți o sfântă cruce și o lumânare, nu cred că mai are multa¦ Tu Gheorghe, te du să chemi un popă, a spus Vlad Țepeș.
 -      Imediat Măria Ta. 
 
 Vlad Țepeș se așează pe jos și ingenucheaza în față unei icoane, rugându-se. În acest timp, slujitorul trimis de Țepeș se îndreaptă înspre ușă, dar femeia se ridica în sus, că și cum ar zbură, se îndreaptă spre un  dulap, tot zburând și șoptește cu o voce groasă, cu ură: 
 
  - Niciodată nu m-ai iubit Măria Ta! Tot ce faci acum este să chemi un netrebnic de Popă și să ceri o lumânare că să scapi de mine? A trebuit să îi faci copii și alteia? Ai să vezi tu, mai Țepeș mai, tu și cu urmașii urmașilor tăi în vecilor vecilor amina¦ Blestemați veți fi cu toții!
 
 Cei din încăpere, speriați, uimiți, se uită după rochia care dispare în dulap. Domnitorul le face semn celor trei slujitori să vina spre el. Vorbește cu voce joasă, abia șoptește.
 -      Ați văzut ce-am văzut și eu, paharnice?
 -      Da, Măria Ta.
 -      Adu îndată pe vânătorul de vampiri și vrajioare, din Nord.
 -      Da Stăpâne! Trimit acum un porumbel! Până la apus, omul va fi aici!
 
 
  ___________________
 
  22. EXT ZI PLAJĂ
 
 (Urmează cinci secvențe aproape la fel.)
 
 
 Cinci copii diferiți (din patru țări diferite a România, Bulgaria, Turcia, Moldova) care caută scoici pe malul mării, în zonă unde a fost aruncată cu o noapte în urmă de către polițist oglindă blestemată, și găsește ceva interesant în nisip.
 
……  
 
 Fiecare copil se uită la ciobul de oglindă găsit, îl privește în soare, zâmbește, și apoi îl bagă în buzunar... Se sugerează astfel, că Lady Dracula nu a disparut și că într-un viitor, unul din cei patru copii o va putea readuce cumva la viață pe Lady Dracula a AnastasiaȚepeș.
 
 FINALUL PRIMEI PARTI


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu