miercuri, 21 ianuarie 2015

17. Iarba verde de acasa


Iana privea cu ochii ei mari caprui, larg deschisi, urma de sange care incet-incet se latea pe gresia maronie din dormitor, inspre ea. Iana era bagata in dulapul maroniu din lemn de trandafir si aproape se sufocase printre lenjeriile intime dantelate si parfumate ale Doamnei. Avea alergie la praf dar si la anumite mirosuri, si stranuta puternic deobicei (asa cum numai o fata din Moldova deobicei stranuta si apoi zice sanatos: “Aoleo Maica! Sa-mi fii di ghini!”) dar se stapanea acum asa cum niciodata nu o mai facuse in viata ei. Era constienta ca daca va scapa macar un sunet, va muri si ea, cat si mica faptura din burta ei asa cum murise fiinta micuta din fatza ei….

Un barbat inalt, bine facut, care purta un costum normal, nici prea scump, nici prea ieftin, facea pipi in ghiveciul cu o superba Aloe, situat pe langa dulap.
Iana era la numai 10 centrimetri de ghiveci, ascunsa in dulap, numai ca intre criminal si ea se afla o usa, cu o mica deschizatura. Deschizatura insa isi facu efectul, iar Iana primi, nepregatita, pe buzele ei mici si in ochii pe care se afla si un ulcior roz in plina crestere, cateva picaturi de pisat de criminal.
“Nu i-a fost di ajuns ca a ushis-o pe aia mica, acum se mai pisha shi in ghiveschi, futu-I mortii lui si pamantu’ lui sa ii fie in veshii veshilor di hotz sha di teroristul dracului! ”gandii Iana, injurand intr-un fel stangaci dar care denota faptul ca ori Iana nu stia sa injure, ori nu stia exact de ce sa injure, ori ca era foarte speriata.
Barbatul inalt imbracat in negru se scutura, apoi isi inchise pantalonii in timp ce ofta, satisfacut de faptul ca se usurase.
-     Ce ai de gand sa faci cu aia? Intreba cineva din camera; o voce de barbat, aratand pe movilita de carne si de sange din hol.
-     O las aici, ce vrei sa fac? Ii raspunse tipul care facuse pipi in ghiveci.
-     NU vrei mai bine sa o luam si sa zicem ca sa ne dea rascumparare sau cum se zice?
-     Sefu’ ne-a zis doar s-o omoram daca pana la ora 17.00 nu da vreun semn. Adica el, sefu.

Urma un moment de liniste apoi in peisaj apare(u) si un tip roscat, cu pistrui. Cel care vorbise. Tipul vine in camera manjit pe maini cu ceva ce parea sange.

(Pare ca e sange dar de fapt este un sos rosu care se prelinge de pe o pulpa de pui pe care acesta o infuleca linistit in timp ce vorbeste.)

-Bre, io ma duc sa vad daca au astia si ceva de baut… Ca mi-e sete, sa mor io!
- Du-te, adu-mi si mie, dar vezi ca nu mai stam mult.
2. Cabinetul primului ministru:
- Aici avem o problema mai importanta decat pare la prima vedere.
- Vrei sa spui ca Marilyn Monroe nu era o problema pentru stat?
-Vreau sa spun ca aberezi! Noi suntem in anii 1999, nu in ‘60! Nu ma mai plictisi cu chestii gen Marilyn Monroe! Am zis ca faptul ca ai facut ce ai facut nu o sa il determine pe Pitic sa nu spuna in Congres de Dosarul Verde!
- Ba sunt convins ca va pricepe mesajul!
- Esti un dobitoc! Iar daca pierd alegerile anul asta din cauza agentilor tai idioti care au uitat sa dea ceasul inapoi cu o ora, o sa ai parte de ceva mai nasol decat la cea mai naspa inchisoare din lume!

In acel moment, usa biroului ministerial se deschide si intra un tip imbracat in verde.
-     Poftim? Dumneata cine esti?
-     Alo! Paza! Cine l-a lasat pe dansul sa intre!
-     SUNT REPREZENTATUL DE PE MARTE AL GUVERNULUI MARTIAN. SUNT NEPOTUL LUI 45GGGG CARE A VENIT PE TERRA IN TIMPUL DINASTIEI DOMNULUI KENNEDY, spuse tipul imbracat in verde care avea figura acoperita cu o masca argintie ca la luptatorii cu spade.
-     Woow!
-     Ba, esti nebun?!
-     Daca ne face ceva rau?
-     Acum asta e, daca tot a ajuns aici… hai sa vorbim cu el!
-     SA VORBIM LA MASA VERDE LA BILIARAD, MA SIMT SI EU MAI OK…

3. Presedintele se aseza in pat. Avea niste asternuturi de matase de culoare visinie; ii placea lui acea nuanta. Isi verifica pentru ultima data corespondenta in noaptea aceea, apoi inchise telefonul cat si calculatorul si apoi dadu drumul la TV la HBO, la programul lui favorit. Totsui desi incerca, putea sa nu se gandasca la faptul ca din cauza faptului ca fratele lui experimentase un program cu extraterestri in care de fapt nu erau extraterestri, ci doar oameni care se purtau ca extraterestri, si din cauza faptului ca secretul fusese asa de bine pastrat, avusese numai probleme in acea zi. In primul rand cateaua secretarului de stat (care oricum fusese bolnava de cancer)! Era vorba despre Loly, care fusese ucisa doar pentru ca una dintre nepotelele secretarului o vopsise in verde, si apoi bona lui Loly, Iana, care se pare ca fusese la un pas de stop cardiac, daramite ca cica era sa piarda si copilul din cauza ca SPP-istii lui nu isi facusera ca lumea meseria si mai si defecasera (sau asa ceva) intr-un ghiveci din zona O. Apoi baiatul lui cel mai mare se deghizase astazi la birou in extraterestru! Asa ceva nu se mai putea! Nu stia cum sa se mai detensioneze.
Presedintele insa rasufla usurat: la HBO urma ceva un nou film, poate o comedie!
-     Ce misto! Spuse el muscand dintr-o gogoasa cu gem de piersici pe care o avea ascunsa pe undeva pe sub perna. Apoi casca ochii si scuipa inciudat pe canapeaua din piele de cerb.
-     Sa imi bag pula!

Pe ecran era scris: “HBO va prezinta: Iarba verde de acasa”


FINAL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu